ELDON’S: Πώς η Ελληνική εταιρεία λιπαντικών έχει κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση

Με ιστορία 45 ετών, η ELDON’S μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι μια εκ των μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών του κλάδου

  • -
  • -

Μπορεί η Ελλάδα να μην έχει αυτοκινητοβιομηχανία, στον τομέα των λιπαντικών όμως είναι πολύ δυνατή. Σε αυτό έχει συμβάλλει σημαντικά η ELDONS, η ελληνική εταιρεία λιπαντικών που στα 45 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας της κατόρθωσε να ανδρωθεί, να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί, σωρεύοντας με τα χρόνια εμπειρία, υψηλή τεχνογνωσία και εξειδίκευση σε ό,τι είναι σχετικό με τις εφαρμογές λίπανσης.

Σήμερα, η ELDONS μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι μια εκ των μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών του κλάδου με υψηλού επιπέδου βιομηχανική παραγωγική υποδομή και μια ευρεία γκάμα προϊόντων που εκτείνεται από το κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, στην Ναυτιλία, τις βιομηχανικές εφαρμογές ακόμα και τις πιο απαιτητικές ειδικές εφαρμογές λίπανσης, ενώ αυτή η γκάμα συνεχώς αναπτύσσεται.

 

Υπάρχει, όμως κι ένας ακόμα τομέας για τον οποίο οι άνθρωποι της εταιρείας πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι. Έδωσαν μεγάλη έμφαση στην έρευνα και τεχνολογία, στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και στην ενεργό συμμετοχή στα τεχνικά συνέδρια, εκθέσεις και οργανισμούς που σχετίζονται με τη λίπανση.

Όλη αυτή η δραστηριότητα αποτυπώνεται μέσω τεσσάρων κυρίως κατευθύνσεων:

   1.  Την αδιάλειπτη συμμετοχή της εταιρείας σε Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς και Συνέδρια σχετικά με τη λίπανση.

   2.  Τη δημοσίευση άρθρων και μελετών σε εξειδικευμένα τεχνικά και επιστημονικά έντυπα.

   3.  Την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών με γνώμονα την αειφορία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις αρχές της κυκλικής βιοοικονομίας, δίνοντας έμφαση στο σχεδιασμό προϊόντων λίπανσης υψηλών επιδόσεων με μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα και σε παραγωγικές μεθόδους με αυξημένη ενεργειακή απόδοση.

   4.  Την αναγνώριση των παραπάνω, μέσω διεθνών βραβεύσεων και διακρίσεων.

 

Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν το γεγονός πως η ELDONS έχει κατακτήσεi 4 βραβεία τα τελευταία έξι χρόνια για την πιο πρωτότυπη και τεχνολογικά άρτια τεχνική μελέτη στα διεθνή συνέδρια των ινστιτούτων λιπαντικών γράσων ELGI&NLGI αναφορικά με την ανάπτυξη καινοτόμων δοκιμαστικών μεθόδων παραγωγής λιπαντικών, την παραγωγή πρωτοποριακών ανανεώσιμων λιπαντικών και την ανάδειξη βιώσιμων μεθόδων παραγωγής με βελτιστοποιημένο ενεργειακό προφίλ.

Η σημαντική καταξίωση που διαθέτει η ELDONS τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε ερευνητικό επίπεδο αναγνωρίζεται και από το γεγονός ότι είναι επικεφαλής διεθνών ομάδων εργασίας στο πεδίο της ανάπτυξης βιολιπαντικών και food grade λιπαντικών καθώς και στο πεδίο της εφαρμογής των ευρωπαϊκών κανονισμών REACH&CLP για την βιομηχανία λιπαντικών.

Η ELDONS συμβάλει ουσιαστικά στην αξιοπιστία των προϊόντων που φτάνουν στον τελικό καταναλωτή μέσα από την ενεργό συμμετοχή στις σχετικές διεργασίες των φορέων ISO και ASTM για την εξέλιξη και έγκριση των μεθόδων ποιοτικού ελέγχου των λιπαντικών.

 

Επιπλέον, η ELDONS προάγει την εξωστρέφεια στο πεδίο της έρευνας και της ανάπτυξης έχοντας συνεισφέρει τα τελευταία χρόνια πάνω από 30 τεχνικές και επιστημονικές δημοσιεύσεις σε καταξιωμένα διεθνή συνέδρια και έντυπα που καταπιάνονται με θέματα λίπανσης, τριβολογίας και λιπαντικών, τόσο σε συνεργασία με διακεκριμένα ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και με συναφείς διεθνείς οργανισμούς όσο και κατ’ ιδίαν.

Ενδεικτικά αναφέρονται δημοσιεύσεις σε οργανισμούς και έντυπα όπως:

  • SAE (Society of Automotive Engineers),
  • STLE (Society of Tribologists and Lubrication Engineers),
  • NLGI (National Lubricating Grease Institute),
  • UEIL (Union of the European Lubricants Industry),
  • ΤΑΕ (Technische Akademie Esslingen),
  • ELGI (European Lubricating Grease Institute),
  • SETAC (Society of Environmental Toxicology and Chemistry),

καθώς και σε επιστημονικά περιοδικά εκδοτικών οίκων όπως ο Elsevier (IndustrialCropsandProducts, κ.α.).

 

Οι πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της ELDONS είναι στα τελευταία τεύχη των τεχνικών έντυπων EUROGREASE και TLT (Tribology & Lubrication Technology) και αφορούν νέες τεχνολογίες στα λιπαντικά ναυτιλίας και τη συμπεριφορά των λιπαντικών σε χαμηλές θερμοκρασίες αντίστοιχα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...