Πόσα τέλη κυκλοφορίας πληρώνει στην Ελλάδα η Bugatti Divo;

Για να είμαστε ειλικρινείς, αν κάποιος την αγοράσει, δεν νομίζουμε πως θα τον ενδιαφέρει και τόσο

  • -
  • -

Με τις πρώτες παραδόσεις της εξωτικής Bugatti Divo να έχουν ήδη γίνει και στις ΗΠΑ, δεν μπορούσαμε να μην σκεφτούμε πώς θα ήταν το να παραδοθεί και κάποιο από τα 40 μόλις κομμάτια, του γαλλικού hypercar, εδώ στην Ελλάδα. Το πολύ περιορισμένης παραγωγής μοντέλο των 1.500 ίππων και 380 km/h τελικής ταχύτητας, για να καταφέρει αυτά τα εξωπραγματικά νούμερα επιδόσεων, πρέπει να πληρώσει όπως και όλα τα υπόλοιπα οχήματα, ένα τίμημα.

Αυτό φυσικά δεν είναι άλλο από την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων του κινητήρα. Όσον αφορά την κατανάλωση, απλά να πούμε πως στα στοιχεία του κατασκευαστή αναγράφεται και ο αριθμός 43,33 l/100km!

Από πλευράς εκπομπών ρύπων τώρα, σε μια εποχή που το κάθε γραμμάριο CO2 που μειώνεται, είναι πολύτιμο, η Divo, μάλλον δεν θεωρείται και τόσο οικολογική. Αυτό γιατί η τιμή που δίνει η Bugatti για τις εκπομπές CO2 φτάνει τα 505,61 g/km στον κύκλο WLTP! Αυτό σημαίνει πως εάν κάποιος ταξινομούσε μία Divo εδώ στην Ελλάδα, σύμφωνα με το νέο σύστημα μέτρησης τελών κυκλοφορίας, θα πλήρωνε 1.441 ευρώ!

Αν και για να είμαστε ειλικρινείς, αν κάποιος έχει την δυνατότητα να αποκτήσει ένα τέτοιο όχημα, δεν νομίζουμε πως θα τον νοιάξει και τόσο το κόστος των τελών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...