Ηλεκτρικό Dacia Spring: Επιβατικό, επαγγελματικό και σε κοινή χρήση (video)

Το πιο προσιτό ηλεκτρικό της ευρωπαϊκής αγοράς έρχεται φέτος και στην Ελλάδα

  • -
  • -

Με τιμή που αναμένεται να είναι αρκετά κάτω από το φράγμα των 20.000 ευρώ, το Spring καθιστά την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού. Αντιπροσωπεύει τη φιλοσοφία της Dacia να προσφέρει value for money αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία.

Το ηλεκτρικό Dacia θα είναι διαθέσιμο προς παραγγελία από την άνοιξη του 2021, έτος κατά το οποίο αναμένεται να το δούμε και στους ελληνικούς δρόμους. Σύμφωνα με τον γαλλικό όμιλο, το μήκους 3,73 μ. Spring θα είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό μοντέλο που θα κυκλοφορεί στην Ευρώπη. Θα κυκλοφορήσει τόσο σε 4θέσια επιβατική έκδοση με έμφαση τις υπηρεσίες car sharing, όσο και ως διθέσιο επαγγελματικό, για παραδόσεις προϊόντων μέσα στις πόλεις χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον με ρύπους.

Μικρός ηλεκτροκινητήρας, επαρκής αυτονομία

Προκειμένου να προσφέρει ένα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η Dacia τοποθετεί στο Spring ένα μικρό μοτέρ, ισχύος 45 ίππων και ροπής 125 Nm. Η μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 26,8 kWh, χαρίζει αυτονομία 225 km σε μεικτό κύκλο (σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP) και 295 km μέσα στην πόλη. Μάλιστα η αυτονομία μπορεί να αυξηθεί κατά 10% στο πρόγραμμα Eco, το οποίο περιορίζει την ισχύ του ηλεκτρικού μοτέρ στους 31 ίππους και την τελική ταχύτητα από τα 125 στα 100 km/h.

Μάθετε όλες τις πληροφορίες για το ηλεκτρικό Dacia Spring

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...