Team Fordzilla P1: Ένα “φανταστικό” αγωνιστικό από την Ford έγινε πραγματικότητα

Από τα video games στον αληθινό κόσμο

  • -
  • -

Έχουμε δει αρκετές φορές ένα πραγματικό αυτοκίνητο να πρωταγωνιστούν σε video games, αλλά όχι όμως και το αντίστροφο. Ένα αυτοκίνητο από τον εικονικό κόσμο των παιχνιδιών να περνάει στην πραγματικότητα. Στην πράξη, είναι το πρώτο εικονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο -αν και δεν έχει εμφανιστεί ακόμα σε κάποιο παιχνίδι- που γεννήθηκε μέσα από τη συνεργασία της κοινότητας των gamers και ενός κατασκευαστή αυτοκινήτων, της Ford.

Φέτος τον Μάρτιο το Team Fordzilla P1 ξεκίνησε ως ιδέα. Ζητήθηκε από τους gamers να ψηφίσουν στο Twitter για τη διάταξη και τα χαρακτηριστικά του οχήματος, όπως η σχεδίαση του cockpit αλλά και η θέση τόσο των καθισμάτων, όσο και του κινητήρα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής σχεδόν 250.000 οπαδοί υπέβαλαν τις προτάσεις τους μέσω της σχετικής διαδικτυακής ψηφοφορίας.

Για την εξωτερική σχεδίαση του Team Fordzilla P1 φρόντισε ο Arturo Arino, ενώ ένας ακόμα σχεδιαστής της Ford, ο Robert Engelmann, έχει συμβάλει με το δικό του όραμα στη μορφή του εσωτερικού του. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι δομημένο γύρω από ένα πλαίσιο, το οποίο καλύπτεται μερικώς από μια μεγάλη, ιδιαίτερα διαφανή κρυστάλλινη επιφάνεια που παραπέμπει σε καλύπτρα πολεμικού αεροσκάφους, ενώ προστατεύει τον οδηγό και το συνοδηγό.

Το εξωτερικό συνδυάζει ένα κομψό εμπρός τμήμα τύπου GT με ελκυστικά σμιλεμένα εμπρός φτερά και ανάγλυφα πάνελ αμαξώματος. Οι χαρακτηριστικές πλαϊνές δοκοί που δίνουν την αίσθηση ότι περιστρέφονται και αιωρούνται συνδέουν οπτικά το cockpit με τους πίσω τροχούς. Το πίσω τμήμα είναι πλήρως εκτεθειμένο στην κοινή θέα τονίζοντας την αεροδυναμική και αγωνιστική φιλοσοφία του αυτοκινήτου.

Στο cockpit, υπάρχουν προειδοποιητικές λυχνίες LED που ενημερώνουν οδηγό και συνοδηγό για την κατάσταση που επικρατεί στην πίστα. Επιπλέον, μία ενσωματωμένη οθόνη στο τιμόνι, επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο με τη ομάδα στα pits. Όλο το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο για να ελαχιστοποιεί την διάσπαση της προσοχής του οδηγού κατά τη διάρκεια του αγώνα απογειώνοντας έτσι την απόλαυση της οδήγησης.

Το Team Fordzilla P1 έχει μήκος  4.731 mm, πλάτος 2.000 mm, ύψος μόλις 895 mm και πατάει σε τεράστιους τροχούς 21 ιντσών με ελαστικά 315/30 εμπρός και 355/25 πίσω.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...