H Hyundai αγόρασε εταιρεία κατασκευής ρομπότ

Η κορεάτικη εταιρία κοιτά στο μέλλον και διευρύνει τους ορίζοντες της πέρα από την αυτοκίνηση

  • -
  • -

Σε μία μεγάλη αγορά προχώρησε η Hyundai Motor, ξοδεύοντας περίπου 919 εκατομμύρια δολάρια (758 εκατομμύρια ευρώ) για την απόκτηση του 80% της Boston Dynamics, η οποία είναι γνωστή για τα ρομπότ που κατασκευάζει, όπως ανθρωποειδή και ρομποτικοί σκύλοι. Δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 από το MIT και λειτούργησε ανεξάρτητα μέχρι την εξαγορά της από την Google, το 2013. Στην συνέχεια πουλήθηκε στην ιαπωνική SoftBank το 2017, από την οποία πήρε και το 80% η Hyundai τώρα.

Η Hyundai μπορεί να εκμεταλλευτεί την ρομποτική τεχνολογία ώστε να διευρύνει το αυτοματισμό που χρησιμοποιούν τα εργοστάσια της, αλλά και για να σχεδιάσει αυτόνομα οχήματα όπως, αυτοκίνητα με αυτόματο πιλότο, drones και ρομπότ μεταφορών. Αυτή η νέα προσέγγιση προήλθε από τον νέο πρόεδρο του Hyundai Motor Group, Euisun Chung, ο οποίος πρότεινε να διευρυνθούν οι ορίζοντες της εταιρίας και να μην εξαρτώνται αποκλειστικά από την κατασκευή αυτοκινήτων. Είπες πως η ρομποτική θα αποτελεί το 20% των μελλοντικών δραστηριοτήτων της εταιρίας, με την αυτοκινητοβιομηχανία να καταλαμβάνει το 50%, ενώ θα ακολουθεί η εναέρια κινητικότητα με 30%.

Ο Chung μάλιστα θα κατέχει το 20% των μετοχών της Boston Dynamics, ενώ η Hyundai Motor και οι θυγατρικές, Hyundai Mobis και Hyundai Glovis, θα έχουν συνδυαστικά το υπόλοιπο 60% της αγοράς.

hyundai-boston-dynamics-history

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...