Οι 5 όμιλοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την κατασκευή του Flyover

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών για το έργο που έχει προϋπολογισμό 370 εκατ. ευρώ

  • -
  • -

To 2026 προβλέπεται να είναι έτοιμη – αν δεν υπάρξουν οι γνωστές ελληνικές καθυστερήσεις – η νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδός της Θεσσαλονίκης, γνωστή ως Flyover. Ένα έργο που στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ευελπιστούν ότι θα εξυπηρετεί 10.000 οχήματα ανά ώρα και ανά κατεύθυνση.

Το πρωί της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου 2020 έληξε η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο, με 5 εταιρείες να αποστέλλουν σχετικό φάκελο:

-       ΑΒΑΞ Α.Ε.

-       ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

-       ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

-       ΙΝΤΡΑΚΑΤ

-       ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - INTERTOLL EUROPE ZRt


Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών: Δεν θα έχει διόδια η νέα περιφερειακή Θεσσαλονίκης

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών από την Επιτροπή Διαγωνισμού, η οποία θα εξετάσει την πληρότητα αυτών για να ακολουθήσει η επόμενη φάση του διαγωνισμού με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Tο έργο αναβάθμισης της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει:

· Την κατασκευή μιας Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (ΥΤΛ, το λεγόμενο Flyover), μήκους περίπου 9,5 χιλιομέτρων, τέσσερα εκ των οποίων σε συνεχή γέφυρα, με τέσσερεις λωρίδες, δύο συν λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ), ανά κατεύθυνση.

· Το Flyover με 13 χιλιόμετρα έργου, 9 ανισόπεδους κόμβους, 4 χιλιόμετρα συνεχόμενης γέφυρας Flyover, 8 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...