Υπουργός Οικονομικών: Εξετάζεται η αναλογική πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Ανάλογα με τους μήνες χρήσης του οχήματος και όχι εφάπαξ για 12 μήνες

  • -
  • -

Από τα τέλη του Νοεμβρίου στο GOCAR γράφαμε για την αναγκαιότητα αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας για το 2021, λόγω των περιορισμών στην κίνηση των οχημάτων και της διακοπής των δραστηριοτήτων που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι η πρόταση για πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες χρήσης του οχήματος είναι κάτι που αξιολογείται. «Αυτό δε σημαίνει ότι υλοποιείται. Είμαστε πάντως πολιτική ηγεσία που ακούει τα αιτήματα της κοινωνίας», είπε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.  

Όσον αφορά την παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας (η προθεσμία λήγει κανονικά στις 31/12/2020), ο κ. Σταικούρας δήλωσε ότι είναι κάτι που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, «είναι μία πρόταση που θα δείτε το επόμενο χρονικό διάστημα πώς θα τη διατυπώσουμε».

Γιατί ιδιώτες και επιχειρήσεις ζητούν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Με τους περιορισμούς στην κυκλοφορία των οχημάτων που βιώσαμε το 2020 και αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ και το νέο έτος μέχρι να θέσουμε υπό πλήρη έλεγχο την πανδημία, είναι άδικο να πληρώνουμε ετήσια τέλη κυκλοφορίας για οχήματα που επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Δείτε πώς γίνεται online η κατάθεση πινακίδων

Ήδη στα αρμόδια υπουργεία έχουν φθάσει αιτήματα τόσο από πολίτες όσο και από φορείς, που ζητούν μηνιαία τέλη κυκλοφορίας. Τι σημαίνει αυτό;

Να μπορούμε να θέτουμε ηλεκτρονικά – μέσω πλατφόρμας - σε ακινησία το όχημά μας και να πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που το θέτουμε και πάλι σε κίνηση.

Σχετική επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού απέστειλε ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΤΕΕΑΕ). Ένας κλάδος που στο πρώτο κύμα της πανδημίας (όπως είχε δηλώσει στο GOCAR ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Μαγγιώρος) είχε πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.


Δείτε τη διαδικασία τελών κυκλοφορίας με το μήνα που προτείνεται

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...