Στόχος το 2023 να είναι έτοιμος ο άξονας Άκτιου - Αμβρακίας

Το χρονοδιάγραμμα που έδωσε στη Βουλή ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

  • -
  • -

Για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου Οδικής Σύνδεσης της Περιοχής του Άκτιου με το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ως χρόνο ολοκλήρωσης του έργου το 2023.

Δείτε εδώ τις λεπτομέρειες του έργου

Ο Υπουργός ανέφερε ότι τον περασμένο Ιανουάριο ελήφθη η απόφαση της ακύρωσης του διαγωνισμού διότι είχαν περάσει 24 μήνες χωρίς – στην ουσία – να έχει εκτελεστεί το έργο των 30 μηνών, όπως προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα του 2018. «Επομένως, έπρεπε να κινηθούμε τάχιστα, ώστε να υπογραφεί η Σύμβαση εντός του 2020. Αποφασίσαμε, λοιπόν, αφενός να ματαιώσουμε τον διαγωνισμό κι αφετέρου να απευθυνθούμε τον Ιούλιο σε όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό του 2018 και να τους ζητήσουμε να ανανεώσουν τις προσφορές τους και να προσκομίσουν ανανεωμένες εγγυητικές επιστολές. Ο μοναδικός οικονομικός φορέας από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό που ανανέωσε την προσφορά του ήταν η ‘‘ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.’’. Όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν εγκαίρως».

«Στις 2 Νοεμβρίου λάβαμε το «πράσινο» φως από τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και σήμερα είμαστε απολύτως έτοιμοι να ξεκινήσουμε τα έργα» συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...