Στο Toyota Yaris θα βασίζεται το νέο Mazda 2

Η Mazda θα προσφέρει ένα υβριδικό μοντέλο στην ευρωπαϊκή αγορά, που αναμένεται να αντικαταστήσει το 2 και θα βασίζεται επάνω στο σουπερμίνι της Toyota

  • -
  • -

Δεν είναι μυστικό πως Mazda και Toyota διατηρούν μακροχρόνια συνεργασία σε επίπεδο τεχνογνωσίας, η οποία μάλιστα θα διευρυνθεί στο μέλλον και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Πρόσφατα, η Mazda παρουσίασε ένα πλάνο, στο οποίο αναφέρει ότι μακροπρόθεσμα σκοπεύει να συνεργαστεί με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στοχεύοντας στην διεύρυνση της γκάμας της. Πληροφορίες του βρετανικού Τύπου αναφέρουν ότι μέσα σε αυτό το σχέδιο περιλαμβάνεται η κατασκευή ενός υβριδικού μοντέλου, το οποίο και θα βασίζεται επάνω στην τελευταία γενιά του Toyota Yaris.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται από την Toyota για λογαριασμό της Mazda, και μάλιστα στις εγκαταστάσεις του ιαπωνικού κολοσσού στη Γαλλία όπου παράγεται το Yaris σήμερα. Το λανσάρισμα ενός υβριδικού μοντέλου θεωρείται σημαντικό για τη Mazda, αφού θα της επιτρέψει να σημειώσει τον μέσο όρο εκπομπών ρύπων που επιβάλλει σήμερα η ευρωπαϊκή ένωση. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να αντικαταστήσει το Mazda 2, το οποίο πωλείται από το 2014 και δεν διαθέτει κάποια υβριδική κινητήρια μονάδα.

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 84 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 84 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...