Η Opel αλλάζει λογότυπο

Νέο χρώμα: Neon Opel-yellow ξεχωρίζει και… ‘ηλεκτρίζει’

  • -
  • -

H Opel ανανεώνει το λογότυπό της, ο οποίος αποκτά μία νέα σχεδίαση και νέα γραμματοσειρά με τίτλο "Opel Next". Ο στόχος είναι ένας: «Mία ακόμα πιο μοντέρνα και τολμηρή εμφάνιση». Mε αυτή την κίνηση η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την καινοτομία.

mokka2

Το ταξίδι στο μέλλον ξεκίνησε με το Opel GT X Experimental. Στο πρωτότυπο μοντέλο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το νέο έμβλημα Opel Blitz. Το λαμπερό κίτρινο neon της χαρακτηριστικής γραμμής γίνεται τώρα το ‘Opel yellow’ της ανανεωμένης εταιρικής ταυτότητας. Το νέο Opel Mokka είναι το πρώτο αυτοκίνητο του Γερμανού κατασκευαστή όπου παρουσιάζεται το νέο πρόσωπο της Opel - το Vizor – και η μελλοντική σχεδιαστική φιλοσοφία του cockpit - το Pure Panel.

mokka3
Η Opel αποκαλύπτει τώρα περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία της νέας της εμφάνισης: νέο λογότυπο, νέα γραμματοσειρά, νέο χρώμα – "Νέα Opel". Το νέο λογότυπο θα περιλαμβάνεται στα νέα μοντέλα Opel Crossland και Opel Mokka από την επόμενη χρονιά.
«Έχουμε αυτοπεποίθηση, νεανική διάθεση και ανοιχτό πνεύμα. Σε αυτή τη νέα εποχή, η Opel εμπνέεται από την προοδευτική, ‘cold to cool’ γερμανική κουλτούρα και μέσα από αυτή την επιρροή αναδύεται τολμηρή, γνήσια και σύγχρονη. Αυτή είναι η έκφραση της νέας ταυτότητας της μάρκας μας και αντιπροσωπεύει απόλυτα τα νέα συναρπαστικά προϊόντα μας» δήλωσε ο Xavier Duchemin, Διευθύνων Σύμβουλος Μάρκετινγκ, Πωλήσεων & Aftersales στην Opel.
Η νέα σχεδίαση της Opel αντικατοπτρίζει τη Γερμανική ακρίβεια που είναι τολμηρή και ακριβής. Η νέα γραμματοσειρά με την ονομασία “Opel Next” είναι επίσης απαλή, δυναμική, μοντέρνα και σαφής. Περιέχει τρεις διαφορετικές εκδόσεις χαρακτήρων: light (ελαφριοί), regular (κανονικοί) και bold (έντονοι). ο νέο Opel yellow συμβολίζει τον ηλεκτρισμό, το νέο καύσιμο για την ηλεκτρική εποχή. Το χρώμα είναι ‘ενεργειακό’, αφήνει το στίγμα του και, κατά συνέπεια, δημιουργεί μία μοναδική ταυτότητα.

mokka4
«Μία νέα εποχή χρειάζεται σύγχρονες μάρκες και προϊόντα και αυτά χρειάζονται σαφή σχεδίαση. Με τα νέα στοιχεία ταυτότητας, θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε ξεχωριστοί, νεωτεριστές, ανοιχτοί σε νέες ιδέες και ανοιχτοί στο μέλλον» εξηγεί ο επικεφαλής μάρκετινγκ, Patrick Fourniol.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...