Η εξωτική συλλογή αυτοκινήτων του Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Θεός της μπάλας έφυγε και εμείς θυμόμαστε την ξεχωριστή συλλογή του από τετράτροχα

  • -
  • -

Τα νέα πρέπει να έχουν φτάσει και σε εσάς. Ο Diego Maradona πέθανε σε ηλικία 60 ετών. Ένας παίκτης ποδοσφαίρου που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στις σελίδες της ιστορίας του αθλήματος. Δεν αφορούν όμως όλες οι ιστορίες που έχουν προκύψει στη ζωή του την μπάλα. Ο Ντιεγκίτο ήξερε πως να τραβάει πάνω του τα βλέμματα, ενώ ήταν λάτρης της καλής ζωής. Μέρος αυτής, ήταν και η ξεχωριστή συλλογή του από αυτοκίνητα, η οποία από μόνη της αξίζει μία μικρή ανθολογία.

maradona-porsche

Ξεκινάμε από την αρχή. Η Porsche 924 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που απέκτησε ο Diego Maradona. Το αγόρασε από δεύτερο χέρι. Οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου ήταν ξεχωριστές, με καφέ αμάξωμα και δίχρωμο καφέ εσωτερικό. Το αυτοκίνητο αγοράστηκε το 1980 όταν ο Maradona ήταν 19 ετών και βρισκόταν στην Αργεντινή ακόμα. Δεν είχε την Porsche για μεγάλο χρονικό διάστημα: το 1982 ο El Diez εντάχθηκε στην FC Barcelona και μετακόμισε στην Ισπανία. Η 924 έκτοτε πέρασε από πολλά χέρια συλλεκτών, ένας από τους οποίους κάποτε ήθελε να την πουλήσει για 500.000 δολάρια. Υπερβολικά χρήματα για μία 924.

maradona-128

Το επόμενο αυτοκίνητο θα ξενίσει πολλούς. Ας πούμε πως είσαι ένας νέος ποδοσφαιριστής που μόλις υπέγραψε συμβόλαιο με την FC Barcelona. Η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών αυτής της κατηγορίας θα επέλεγε να περάσει σε κάτι πιο πολυτελές. Παρ’ όλα αυτά, ο Μαραντόνα προτίμησε ένα ταπεινό Fiat 128 CLS, το οποίο αγόρασε παραμονή Χριστουγέννων του 1982. Το κράτησε για δύο χρόνια μέχρι το 1984, με τελευταία γνωστή τοποθεσία του αυτοκινήτου να είναι μια επαρχία του Μπουένος Άιρες, το 2009. Αργότερα από την κατοχή του πέρασαν επίσης, ένα Renault Fuego και ένα Ford Sierra (XR4).

maradona-testarossa

Και τώρα περνάμε στα πιο εξωτικά κομμάτια. Το 1987, ο Ντιεγκίτο έπαιζε για την ιταλική SSC Napoli. Έτσι, ήταν επόμενο, όντας στη γη του prancing horse, να αποκτήσει μία Ferrari. Η προτίμηση του ήταν μία μαύρη Testarossa, κάνοντας την εταιρία του Commendatore να απαρνηθεί την φιλοσοφία της, που ήθελε όλες τις Ferrari να είναι σε κόκκινο χρώμα. Η επιθυμία του άσσου της μπάλας έγινε πραγματικότητα, αποκτώντας έτσι μία Ferrari Testarossa σε Glasurit Nero Metallic απόχρωση. Πρόκειται για μια εξαίρεση που μέχρι τότε είχε γίνει αποκλειστικά για τον Σταλόνε.

Η TR όμως δεν ήταν η μόνη Ferrari με την οποία είχε συναναστροφές ο Αργεντίνος. Υπήρξε μία περίοδος, κατά την οποία «ζαχάρωνε» μια F40, αλλά φαίνεται πως η ιδεολογία του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής τότε, δεν ταίριαζε με αυτή του Ντιέγκο. Βλέπετε ο Μαραντόνα ήθελε πολυτέλειες, στοιχείο το οποίο έγινε διάσημο στην F40 διά της απουσίας του, μιας και ήταν ένα αυτοκίνητο χωρίς ραδιόφωνο ή ακόμα και επενδύσεις στις πόρτες. Επίσης, στην περίπτωση της F40, ο Enzo δεν σήκωνε κουβέντα όσον αφορά την απόχρωση – έπρεπε να είναι κόκκινη!

maradona-f355

Εκεί όμως δεν ήταν και το τέλος της σχέσης του μεγάλου ποδοσφαιριστή με την αυτοκινητοβιομηχανία από το Μαρανέλο. Όταν ο Maradona επέστρεψε στην Boca το 1995 ζήτησε και πάλι δύο Ferrari. Αυτή τη φορά ήταν δύο ολοκαίνουργιες F355 Spider. Και οι δύο είχαν κόκκινο χρώμα και αποκτήθηκαν σχεδόν την ίδια στιγμή, με την μία να φορά πινακίδα AXX 608 και την άλλη BWY 893.

maradona-scania

Αλλάζουμε κατηγορία, ίσως με το πιο παράξενο όχημα που είχε ποτέ ένας ποδοσφαιριστής. Ένα καθαρόαιμο Scania 113H με τη μύτη τορπίλης αμερικανικού τύπου. Φυσικά υπάρχει και μια ιστορία πίσω από αυτό. Βλέπετε με τον Μαραντόνα να γίνεται καυτό νέο για τον δημοσιογραφικό τύπο και να τον ακολουθούν σε κάθε του προπόνηση, ο ίδιος φρόντιζε να εμφανίζεται κάθε φορά και με κάτι διαφορετικό, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό. Έτσι η λύση βρέθηκε πίσω απ’ το τιμόνι ενός τράκτορα.

Αργότερα στην ζωή του, κατά την περίοδο στην οποία έκτιε χρέη προπονητή για την Εθνική ομάδα της Αργεντινής, ο Ντιέγκο προχώρησε στην απόκτηση δύο Mini Cooper, ένα S και ένα S Hot Pepper. Με το πρώτο μάλιστα, είχε και ένα περιστατικό, στο οποίο χωρίς να έχει πρόθεση, βρέθηκε να πατά έναν από τους κάμεραμαν που μαζεύονταν στον χώρο προπονήσεων στην Ezeiza.

maradona-i8

Όταν ο Αργεντίνος βρέθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατά την βραχύβια θητεία του στους πάγκους του ομοσπονδιακού κράτους, αγόρασε μία υβριδική BMW i8, των 374 ίππων, ενώ στην συνέχεια πέρασε σε μία υπερπολυτελή Rolls-Royce Ghost 570 ίππων.

maradona-royce

Αφού άφησε τη θέση του προπονητή της Al Fujairah στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μιας και έχασε την ευκαιρία για άμεση προαγωγή στην πρώτη κατηγορία, προσγειώθηκε στη Λευκορωσία. Έφτασε στο Dynamo Brest, όπου έγινε αντιπρόεδρος για «επίβλεψη της στρατηγικής ανάπτυξης του συλλόγου» και ως δώρο καλωσορίσματος δέχτηκε ένα αμφίβιο στρατιωτικό όχημα. Κατασκευασμένο από την εταιρεία Sohra Group, ονομάζεται Overcomer Hunta και έχει σχεδιαστεί για να ταξιδεύει σε κάθε λογής επιφάνεια και συνθήκες.

maradona-hunta

Τέλος, δύο από τα τελευταία του αποκτήματα ήταν ένα Chevrolet Camaro RS του 2019, το οποίο ήταν δώρο για την διαμονή του στο Μεξικό, ενώ εν μέσω της πρώτης καραντίνας εμφανίστηκε με μία BMW M4, η οποία έφερε νόμιμα μπλε φώτα και σειρήνα περιπολίας παρακαλώ. Λόγος για αυτή την προσθήκη ήταν, ο εθνικός νόμος περί κυκλοφορίας, που όριζε πως απαγορεύεται η κυκλοφορία με ΙΧ που έχουν «μη εξουσιοδοτημένη σειρήνα ή κόρνα». Έτσι το γερμανικό κουπέ έγινε ακόμη ένα μοναδικό απόκτημα στην μεγάλη συλλογή του.

m4

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...