Μετέτρεψε ένα VW Beetle του ‘61, σε «κακό» μαύρο ματ roadster

Κάνει μία 911 Speedster να μοιάζει «κοινή»

  • -
  • -

Το Volkswagen Beetle είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Σίγουρα, η πρώτη γενιά Type 1, θεωρήθηκε λίγο αδύναμη και τεχνικά φαινόταν να υπολείπεται σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό της. Ωστόσο, αυτό που της έλειπε τεχνολογικά, το αντιστάθμιζε και με το παραπάνω με τον σχεδιασμό και την αισθητική της, τα οποία ήταν πρωτόγνωρα για την εποχή.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση όταν πολλοί τιμούν το «σκαθάρι» δημιουργώντας κάθε λογής εκδόσεις, όπως αυτή του Danni Koldal. Πρόκειται για ένα Volkswagen Beetle Deluxe από το 1961, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα ξεχωριστό roadster με μαύρη ματ απόχρωση, το οποίο εύκολα θα μπορούσε να οδηγεί και ο Bruce Wayne (aka Batman).

Αστείο αν σκεφτεί κανείς πως, ο ιδιοκτήτης έχει τοποθετήσει το σήμα του Superman στο καπό, αλλά το έχει γράψει και στο πίσω μέρος του οχήματος. Το μινιμαλιστικό design θυμίζει restomod, το οποίο πειράχτηκε σε υπερβολικό βαθμό. Τα παλιά χρωμιομένα φτερά και καθρέπτες έχουν φύγει, ενώ η οροφή, αλλά και μέρος του παρμπρίζ έχουν κοπεί για χαμηλή και επιθετική εμφάνιση.

Απ’ όσο φαίνεται οι μετατροπές αφορούν μόνο την εξωτερική εμφάνιση, γεγονός που σημαίνει πως κάτω από το καπό κρύβεται ένας όχι και τόσο άγριος 4κύλινδρος κινητήρας 1.300 κυβικών, ο οποίος συνδυάζεται με κιβώτιο 4 σχέσεων. Παρ’ όλα αυτά, καταφέρνει να κάνει μία 911 Speedster να μοιάζει «κοινή».

front

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...