Ο διάδοχος του Countryman θα είναι το πρώτο ΜΙΝΙ "Made in Germany"

Το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία προετοιμάζεται για την παραγωγή ενός μελλοντικού MINI crossover

  • -
  • -

Το 2023, θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Λειψίας η παραγωγή του διαδόχου του σημερινού MINI Countryman. Το νέο μοντέλο θα διατίθεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης ή σύστημα ηλεκτροκίνησης. Το τρέχον πρόγραμμα επένδυσης για την περιοχή της Σαξονίας θα αυξήσει σημαντικά τη δυναμικότητα παραγωγής, ενώ θα προσθέσει μία Μονάδα συναρμολόγησης εξαρτημάτων ηλεκτροκίνησης.
Το 2023, το πρώτο MINI ‘γερμανικής παραγωγής’ θα περάσει από τις γραμμές συναρμολόγησης του Εργοστασίου του BMW Group στη Λειψία. Μετά από απόφαση του BMW Group, η παραγωγή του νέου διαδόχου του τρέχοντος MINI Countryman θα ανατεθεί στο εργοστάσιο της Σαξονίας, που γίνεται η πρώτη γερμανική μονάδα του BMW Group όπου θα παράγονται μοντέλα BMW και MINI. Καθώς θα κατασκευάζει εκδόσεις με κινητήρα καύσης και ηλεκτρικές του προσεχούς MINI crossover, το εργοστάσιο της Λειψίας έχει ενταχθεί σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα, με σκοπό την αύξηση της δυναμικότητας παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης και της συναρμολόγησης εξαρτημάτων e-drive.

mini2
Με την ανακατάταξη της προϊοντικής γκάμας της, η MINI ενισχύει τη δέσμευσή της στην ηλεκτροκίνηση και στη συνεχώς αυξανόμενη κατηγορία crossover σε όλο τον κόσμο. Ο διάδοχος του δημοφιλούς MINI Countryman θα διατίθεται σε προσθιοκίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις, με υψηλά αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης ή diesel, ή ηλεκτροκινητήρες. Το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία θα ξεκινήσει την παραγωγή της προσεχούς γενιάς crossover που ανήκουν στην πολυτελή compact κατηγορία το 2023.
«Τα τελευταία χρόνια, εργαζόμαστε ακατάπαυστα για να οδηγήσουμε το εργοστάσιό μας σε ένα επιτυχημένο μέλλον. Αυτή η ανάθεση της παραγωγής του MINI Countryman σηματοδοτεί ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο οδεύοντας στο μέλλον. Αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην τεχνογνωσία και τις εγκαταστάσεις μας και αποτελεί σημαντική είδηση για το μέλλον του εργοστασίου μας» δήλωσε ο Hans-Peter Kemser, Διευθυντής του Εργοστασίου της Λειψίας του BMW Group.

Από το 2005 που άρχισε να λειτουργεί, το εργοστάσιο της Λειψίας αυξάνει συνεχώς τη δυναμικότητα παραγωγής του. Η πιο πρόσφατη επένδυση, ύψους περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ περιελάμβανε επεκτάσεις και αναβαθμίσεις στο τμήμα αμαξωμάτων και το βαφείο, τη γραμμή συναρμολόγησης και τις υπηρεσίες logistics. Με τη δυναμικότητα παραγωγής να πλησιάζει τώρα να ξεπεράσει τις 350.000 μονάδες το χρόνο, το εργοστάσιο της Λειψίας πληροί τις καλύτερες προϋποθέσεις για επέκταση της γκάμας του και για να συμπεριλάβει το νέο μοντέλο MINI. 

mini3

 Χάρη στις εξαιρετικά ευέλικτες μεθόδους παραγωγής του, το εργοστάσιο της Λειψίας θα μπορεί να προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία συστημάτων κίνησης για την προσεχή γενιά του MINI Countryman. Από το 2014 που ξεκίνησε η παραγωγή της BMW Σειράς 2 Active Tourer, αποτελεί το πιλοτικό εργοστάσιο για την προηγμένη αρχιτεκτονική εμπρόσθιας κίνησης της BMW. Αυτή τη στιγμή κατασκευάζει την BMW Σειρά 2 Active Tourer, καθώς και τις προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 1.

 Το εργοστάσιο της Σαξονίας είναι επίσης σημαντικό καθώς εκεί ‘γεννήθηκε’ η ηλεκτροκίνηση για το BMW Group. Από το 2013, έχει κατασκευάσει πάνω από 200.000 αμιγώς ηλεκτρικά BMW i3 (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 0,0 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 13,1 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km) και BMW i3s (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 0,0 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 14,6 – 14 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km). 

 Τα επόμενα χρόνια, η ομάδα του εργοστασίου θα εμπλουτίσει την εμπειρία της σε θέματα ηλεκτροκίνησης, καθώς θα προστεθεί μία εγκατάσταση συναρμολόγησης εξαρτημάτων e-drive, στο πλαίσιο επένδυσης ύψους 100 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ. Η νέα εγκατάσταση που θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2021, θα εντάξει το εργοστάσιο της Λειψίας στο διεθνές δίκτυο παραγωγής του BMW Group για μπαταρίες υψηλής τάσης. Με κάλυψη περίπου 10.000 τετραγωνικών μέτρων, θα εφαρμόσει μία πολύ αυτοματοποιημένη διαδικασία για τη συναρμολόγηση κυψελών ιόντων λιθίου που θα παραλαμβάνονται από τους προμηθευτές υπό μορφή τυποποιημένων ‘modules’ μπαταριών. Στη συνέχεια, αυτά θα συνδυάζονται για τη δημιουργία συστημάτων μπαταριών ανάλογα με το μοντέλο, για οχήματα BMW και MINI. Επομένως οι ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του διαδόχου του σημερινού MINI Countryman θα κατασκευάζονται στη Λειψία, ενώ οι μπαταρίες τους θα συναρμολογούνται τοπικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...