Artura: Το νέο υβριδικό supercar της McLaren

Η εμπειρία της McLaren επάνω στα συστήματα υβριδικής τεχνολογίας θα βρει εφαρμογή επάνω στη νέα Artura

  • -
  • -

Η βρετανική McLaren θα παρουσιάσει μέσα στους επόμενους μήνες το νέο της supercar, με την ονομασία Artura. Θα πρόκειται για ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων, το οποίο θα κάνει χρήση υβριδικής τεχνολογίας και θα αποτελέσει απόσταγμα της τεχνογνωσίας που έχει αποκτήσει η βρετανική εταιρεία εδώ και δεκαετίες μέσα από μοντέλα παραγωγής, αλλά και τους αγώνες. Για τη McLaren θα σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Θα κατασκευαστεί σύμφωνα με την τεχνογνωσία που απέκτησαν με τη σχεδίαση του πρώτου υβριδικού μοντέλου της εταιρείας, την P1, αλλά πιο πρόσφατα με την Speedtail Hyper-GT.

Η πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη στην Artura θα είναι τελείως καινούργια. Όπως ο μικρός σε μέγεθος εξακύλινδρος κινητήρας με τα δύο τούρμπο, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί συνδυαστικά με έναν ηλεκτροκινητήρα. Το μηχανικό σύνολο, αλλά και η Artura θα κατασκευαστεί με γνώμονα το χαμηλό βάρος, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις της να μην υπολείπονται σε σχέση με τα σημερινά 8κύλινδρα σύνολα της McLaren. Την ίδια ώρα, η άμεσα διαθέσιμη ροπή του ηλεκτροκινητήρα από τις χαμηλές στροφές υπόσχεται μοναδική επιτάχυνση και απόκριση στο γκάζι για το νέο supercar της βρετανικής εταιρείας. Μάλιστα, η Artura θα έχει τη δυνατότητα να κινηθεί και με την αποκλειστικά χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, ενισχύοντας τον… φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα της. Η νέα πλατφόρμα στην οποία θα βασιστεί το νεότερο μοντέλο της McLaren είναι τελείως καινούργιο και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα, διατηρώντας το βάρος σε χαμηλά επίπεδα.

Η νέα Artura θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της McLaren στη Μ. Βρετανία και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις προδιαγραφές της, ενώ στα μέσα του 2021 θα είναι διαθέσιμη προς πώληση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...