BMW M Award: Έσπασε το σερί του Marquez o Quartararo!

Ο Fabio Quartararo πήρε ως δώρο μία M2 CS 450 ίππων για τις επιδόσεις του στις κατατακτήριες δοκιμές του MotoGP

  • -
  • -

Η BMW αποτελεί έναν από τους υποστηρικτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP και στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας έχει θεσπίζει εδώ και αρκετά χρόνια το βραβείο BMW M Award. Απονέμεται στο τέλος της χρονιάς στον οδηγό που σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις και συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς κατά τη διάρκεια των χρονομετρημένων δοκιμαστικών. Μάλιστα, το βραβείο για το κορυφαίο αναβάτη των χρονομετρημένων δεν είναι κάποιο χρηματικό ποσό, αλλά ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο υψηλών επιδόσεων της BMW.


Φέτος, μετά από επτά συνεχόμενα χρόνια κυριαρχίας του Marc Marquez, το βραβείο άλλαξε χέρια και κατέληξε σε αυτά του Fabio Quartararo. Στη φετινή σεζόν, όπου και πραγματοποιήθηκαν συνολικά 15 αγώνες, ο 21χρονος Γάλλος αναβάτης κατάφερε να κατακτήσει με την ομάδα της Yamaha τέσσερις φορές την pole position. Τις περισσότερες από κάθε άλλο αντίπαλο του. Με αυτό τον τρόπο έσπασε το σερί του Marquez, ο οποίος βέβαια έχασε μεγάλο μέρος της φετινής χρονιάς λόγω τραυματισμού.


Μετά τη βράβευση του, ο Quartararo έφυγε από την πίστα του Portimao όπου και πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος γύρος του MotoGP, με μία ολοκαίνουργια BMW M2 CS. Πρόκειται για ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, με το δίθυρο γερμανικό κουπέ να αποδίδει για την περίσταση 450 ίππους και 550 Nm ροπής. Στη συγκεκριμένη έκδοση μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στη μείωση του βάρους, το οποίο είναι σημαντικά μειωμένο μετά από εκτενή χρήση κάρμπον σε αρκετά μέρη του αμαξώματος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...