Σδούκου: Φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τα ελληνικά νησιά σε success story της ηλεκτροκίνησης

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε σε επενδύσεις που προγραμματίζεται να γίνουν σε λιγνιτικές περιοχές

  • -
  • -
Σδούκου: Φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τα ελληνικά νησιά σε success story της ηλεκτροκίνησης
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τις επόμενες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τομέα της ηλεκτροκίνησης παρουσίασε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στο Global e-mobility Forum 2020, που διεξήχθη διαδικτυακά. Κατά την παρέμβαση της, η Αλεξάνδρα Σδούκου αναφέρθηκε τόσο στις επενδύσεις που θα κάνει η Volkswagen στην Αστυπάλαια όσο και στο στόχο για δημιουργία εργοστασίων παραγωγής μπαταριών σε περιοχές όπου υπάρχουν λιγνιτικές μονάδες.

«Η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στον χάρτη των καθαρών και βιώσιμων μετακινήσεων. Mε αφορμή το project της Αστυπάλαιας, φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τα ελληνικά νησιά σε success story της ηλεκτροκίνησης και σε παραδείγματα κυκλικής οικονομίας», τόνισε μεταξύ άλλων, με τους συμμετέχοντες στη συζήτηση να επικροτούν τις πρωτοβουλίες αυτές της ελληνικής πολιτείας, ευχόμενοι τα ελληνικά νησιά να αποτελέσουν πρότυπα βιώσιμης ανάπτυξης.

Θέλουμε να κάνουμε τον κλάδο μεταφορών πιο πράσινο και πιο βιώσιμο, προωθώντας την μικρο-κινητικότητα στις πόλεις και αντικαθιστώντας τα αυτοκίνητα όπου είναι δυνατόν. Επιδιώκουμε παράλληλα να ενισχύσουμε την βιομηχανία, να συνεισφέρουμε στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της Ελλάδας με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Γι αυτό και έχουμε θεσπίσει φορολογικά εργαλεία και κίνητρα για την εγκατάσταση παραγωγικών δραστηριοτήτων που συνδέονται με τον κλάδο της ηλεκτροκίνησης στις λιγνιτικές περιοχές.  

Θα αξιοποιήσουμε επίσης σημαντικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ για την προώθηση δράσεων που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση, όπως η ανάπτυξη δημόσια προσβάσιμων σημείων φόρτισης. Γιατί για εμάς στην Ελλάδα η ηλεκτροκίνηση δεν είναι απλώς ένα ηλεκτρικό ΙΧ στον δρόμο ή ένας φορτιστής σε ένα εμπορικό κέντρο, αλλά μια ολοκληρωμένη λύση για τη μείωση των ρύπων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη δημιουργία μιας νέας πράσινης οικονομίας με μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές», ανέφερε η κα Σδούκου.


Το Global E-mobility Forum 2020 είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή φόρα στον κόσμο στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, που αποτελεί πρωτοβουλία στα πλαίσια του COP24, του 24ου Συνεδρίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή. Φέτος διοργανώθηκε διαδικτυακά λόγω των συνθηκών της πανδημίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από διεθνείς οργανώσεις, κυβερνήσεις και εταιρίες – όλων πρωτοπόροι σε διάφορους κλάδους της ηλεκτροκίνησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...