Hyperloop: Το μεταφορικό μέσο των 1.000 km/h μόλις ολοκλήρωσε την πρώτη του επανδρωμένη δοκιμή - Video

Θα μπορεί να πηγαίνει από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο σε μόλις 45 λεπτά

  • -
  • -

Η δοκιμή έγινε στην ειδική πίστα των 500 μέτρων της Virgin Hyperloop στο Λας Βέγκας, με δύο μέλη της ομάδας εξέλιξης να εκτελούν χρέη επιβατών σε ένα ειδικά διαμορφωμένο διθέσιο πρωτότυπο.

Κατά την διάρκεια του τεστ, το XP-2 έφτασε μέγιστη ταχύτητα 172 km/h. Ο κορυφαίος στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι οι επιβάτες του να μπορούν να ταξιδεύουν με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 1.000 km/h, σε κάψουλες μέγιστης χωρητικότητας 28 ατόμων. Με αυτά τα στοιχεία, η ομάδα εξέλιξης υπολογίζει πως ένα ταξίδι από το Λος Άντζελες έως το Σαν Φρανσίσκο θα μπορεί να ολοκληρωθεί σε μόλις 45 λεπτά, παράγοντας ταυτόχρονα μηδενικές εκπομπές ρύπων. Πριν την τελευταία επανδρωμένη δοκιμή, έχουν ήδη ολοκληρωθεί πάνω από 400 δοκιμές χωρίς επιβάτες.

Το δημιούργημα της Virgin Hyperloop χρησιμοποιεί σύστημα μαγνητικής αιώρησης, παρόμοιο με αυτό που συναντάμε στις υπερταχείες της Γερμανίας και της Ιαπωνίας, δίνοντας την δυνατότητα σε μικρές κάψουλες να αιωρούνται πάνω από τις ράγες, μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο τούνελ.

Παρακάτω θα βρείτε το βίντεο της εταιρίας με την πρώτη επανδρωμένη δοκιμή, όπως ακριβώς την κατέγραψε ο φακός της κάμερας.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...