Αυτή είναι η νέα τρύπα Καραμανλή! (φωτογραφίες)

Πότε αναμένεται να δοθεί η σήραγγα στην κυκλοφορία

  • -
  • -

Στην τελική τους φάση είναι οι εργασίες αποκατάστασης της σήραγγας «Λουμπάρδα», γνωστής ως «τρύπας Καραμανλή». Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία στο σήραγγα με κατεύθυνση προς Σούνιο έχει διακοπεί από τις 3 Οκτωβρίου, λόγω ρωγμών που είχαν εντοπιστεί.

Όπως ενημέρωσε μέσω facebook η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, Ευρώπη Κοσμίδη, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής των συρματοκιβωτίων στην είσοδο της σήραγγας προς Σούνιο. Τοποθετήθηκαν συρματοκιβώτια σε μήκος 70 μέτρων και σε ύψος περίπου 4 μέτρων.

ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Παράλληλα τοποθετήθηκαν νέα κράσπεδα και έγινε ισοπέδωση του περιβάλλοντος χώρου προκειμένου στη συνέχεια να διαμορφωθούν πεζοδρόμια. Τέλος έγινε εκτεταμένη υδροβολή εντός και εκτός των σηράγγων προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει η πιθανότητα ολίσθησης μικρών βράχων αλλά και επιχωμάτων.

Από σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου τοποθετείται νέα άσφαλτος σε μήκος περίπου 100 μέτρων πριν και μετά τις σήραγγες, στηθαία ασφαλείας, καθώς και αντίστοιχη διαγράμμιση και φωτισμός LED. Σύμφωνα με την κ. Κοσμίδη, οι σήραγγες αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία το αργότερο μέχρι το Σάββατο 14 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται εκ περιτροπής από το ρεύμα προς Αθήνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...