Στο τελικό στάδιο η SUV πρόταση της Lotus

Η εξέλιξη του SUV μοντέλου της Lotus βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Διαβάστε τις λεπτομέρειες και πότε αναμένεται να παρουσιαστεί

  • -
  • -

Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, αφού η ιδέα για την κατασκευή ενός SUV από τη Lotus, έχει πέσει στο τραπέζι από το 2016. Με ένα μοντέλο του είδους η βρετανική εταιρεία θα μπορούσε να αυξήσει τις πωλήσεις της και μαζί τα κέρδη της, μάλιστα σε ιστορικά για την εταιρεία επίπεδα. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε ένα υβριδικό SUV, αλλά η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά μοντέλα έχει σαν αποτέλεσμα τα σχέδια της Lotus να αλλάξουν. Με δεδομένο ότι μόνο πέρσι στην Κίνα πωλήθηκαν περισσότερα από 1.2 εκατομμύρια ηλεκτρικά μοντέλα, η κινέζικη Geely που έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο στη Lotus, ήταν αυτή που ουσιαστικά προχώρησε στην αλλαγή του στρατηγικού πλάνου και το βρετανικό SUV θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Με το μελλοντικό SUV υπολογίζεται ότι οι πωλήσεις της Lotus θα αυξηθούν από τις 1.500 μονάδες το χρόνο, στις 5.000!

Βέβαια, το πρώτο βήμα για την αύξηση της παραγωγής θα γίνει με την νέα Esprit, η οποία και θα παρουσιαστεί το επόμενο έτος. Δεν είναι τυχαίο, πως σε συνδυασμό με το δεδομένο μελλοντικά λανσάρισμα του SUV, στη Lotus έχουν ήδη ξεκινήσει την αναδιοργάνωση αλλά και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στο Norfolk της M. Βρετανίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ανθρώπους της βρετανικής εταιρείας, η συγκεκριμένη γραμμή θα μπορεί να παράγει έως και 10.000 μοντέλα το χρόνο!

Με την Evija οι τεχνικοί της Lotus απέκτησαν σημαντική τεχνογνωσία στη σχεδίαση και κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Το νέο SUV της Lotus, το οποίο σήμερα φέρει την ονομασία Lambda, αναμένεται να βασίζεται στη νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα (Sustainable Experience Architecture) που παρουσίασε πρόσφατα η Geely. Το σημείο κλειδί για τη Lotus είναι η χρήση υλικών που θα επιτρέψουν στο βρετανικό SUV να διατηρεί τηρουμένων των αναλογιών χαμηλό βάρος, και συγκεκριμένα κάτω από τους δύο τόνους, παρά την ύπαρξη των μπαταριών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα υπάρχουν δύο εκδόσεις. Η… μικρή με απόδοση 600 ίππων και η κορυφαία που θα ξεπερνάει τους 750, με ανάλογη διαφορά φυσικά και στις τιμές της ροπής. Την ίδια ώρα, η αυτονομία της θα είναι από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία, στοχεύοντας σε περισσότερα από 580 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Η σχεδίαση και η κατασκευή της Evija, του βρετανικού hypercar, έχει σαν αποτέλεσμα οι άνθρωποι της Lotus να αποκτήσουν μεγάλη τεχνογνωσία στα ηλεκτρικά μοντέλα, στοιχείο που τους δίνει ώθηση να κατασκευάσουν το κορυφαίο ηλεκτρικό SUV. Η παρουσίαση του αναμένεται να γίνει μέσα στο 2022, ενώ διαθέσιμο προς πώληση θα είναι από την αμέσως επόμενη χρονιά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...