Θυμάστε το Citroen 2CV Charleston; Έκλεισε τα 40!

Ξεκίνησε ως έκδοση περιορισμένης παραγωγής, αλλά η τεράστια εμπορική επιτυχία του είχε άλλα σχέδια

  • -
  • -

Πριν από 40 χρόνια, τον Οκτώβριο του 1980, η Citroen παρουσίασε την ειδική έκδοση Charleston των 8.000 κομματιών, για το ήδη επιτυχημένο 2CV, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Βασιζόταν στο 2CV 6 Club με τον κινητήρα των 602 κυβικών και 29 ίππων, αλλά στην συγκεκριμένη έκδοση το αμάξωμα υιοθετούσε μία δίχρωμων βαφών. Η έμπνευση προήλθε από τα χρωματικά σχήματα της Citroen στη δεκαετία του 1920, τα οποία διέθεταν ένα στυλ «Αρ Ντεκό».

Τον αμέσως επόμενο χρόνο, τον Ιούλιο του 1981, η έκδοση περιορισμένης παραγωγής αποδείχθηκε τόσο επιτυχημένη που μπήκε στην κανονική γραμμή παραγωγής, χωρίς να υπάρχει περιορισμός για το πόσα θα κατασκευαστούν. Τώρα τα συγκεκριμένα οχήματα έβγαιναν από το εργοστάσιο του Levallois, ενώ η έκδοση προστέθηκε και στον κατάλογο της γαλλικής εταιρίας. Η νέα μαζικής παραγωγής έκδοση, διέφερε από την limited edition, με χρωμιομένα φώτα (αντί για κόκκινα) και άλλες αντίστοιχες λεπτομέρειες.

Ένα αυθεντικό 2CV Charleston, το οποίο άνηκε στα αρχικά 8.000 κομμάτια και είναι σε καλή κατάσταση κοστίζει περίπου 14.500 ευρώ, ενώ ένα που παρήχθη ως όχημα καταλόγου φτάνει τις 10.500 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...