Νέο επίσημο ρεκόρ Guinness τελικής ταχύτητας με αυτοκίνητο παραγωγής! Πάνω από 500 km/h! [Video]

Με μέση ταχύτητα στα δύο επίσημα περάσματα 508 km/h, κατατρόπωσε το ρεκόρ της Bugatti

  • -
  • -

We have a winner! Το SSC (Shelby SuperCars) Tuatara κατέκτησε το ρεκόρ ως το ταχύτερο όχημα παραγωγής, με επίσημη μέση τελική ταχύτητα στα δύο περάσματα 508 km/h! Ναι καλά διαβάσατε! Το αμερικάνικο supercar έσπασε το φράγμα των 500 km/h και όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, καταπίνει τα χιλιόμετρα με αδιανόητο τρόπο!

Η προσπάθεια έγινε σε ένα κλειστό κομμάτι δρόμου 7 μιλίων (11 χιλιομέτρων), λίγο έξω από το Las Vegas. Ο Βρετανός οδηγός αγώνων Oliver Webb, έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ των 304 μιλίων ανά ώρα (490 km/h), το οποίο είχε επιτευχθεί από μία ειδικά τροποποιημένη Bugatti Chiron. Μάλιστα, να σημειωθεί πως το αυτοκίνητο της SSC κατάφερε να σημειώσει επίδοση και προς τις δύο κατευθύνσεις, κάτι στο οποίο η Bugatti είχε αποτύχει.

Στο πρώτο πέρασμα, ο Βρετανός οδηγός σημείωσε τελική ταχύτητα 484 km/h, ενώ στον γυρισμό προς την αντίθετη κατεύθυνση, όπως θα δείτε και στο βίντεο, δεν σήκωσε το πόδι του από το γκάζι μέχρι που έφτασε στην εξωπραγματική τελική των 532 km/h!

Δείτε την εντυπωσιακή προσπάθεια στο βίντεο που ακολουθεί εκ των έσω και στην συνέχεια έχετε τουλάχιστον 10 λεπτά στην διάθεση σας, για να κατανοήσετε αυτό που μόλις είδατε. Εμείς θα περιμένουμε… όταν είστε έτοιμοι πείτε μας την γνώμη σας για το συγκεκριμένο επίτευγμα!


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...