Kyocera: Από τα φωτοτυπικά στα αυτοκίνητα! [Video]

Πρόκειται μάλιστα για το δεύτερο concept car της εταιρίας

  • -
  • -

Φαίνεται πως όλοι τώρα πια θέλουν να έχουν λόγο και στον τομέα της αυτοκίνησης, ανεξαρτήτως του από που προέρχονται. Η Sony, έχουμε ήδη δει, πως όχι απλά ετοιμάζει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά έχει περάσει και σε φάση δοκιμών. Τώρα σειρά έχει ένα πρωτότυπο από έναν κατασκευαστή, που μέχρι στιγμής είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε το όνομα του σε προϊόντα γραφείου.

Πρόκειται για την ιαπωνική εταιρία Kyocera, η οποία αποκάλυψε το δεύτερο της κιόλας, πρωτότυπο. Ονομάζεται Moeye και σκοπός δεν είναι τόσο να βγει στην παραγωγή, αλλά να αναδείξει μερικές από τις τεχνολογίες της εταιρίας και πως αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Με τεχνολογίες κυρίως που αφορούν την αυτόνομη οδήγηση, το εσωτερικό του συγκεκριμένου concept είναι με διαφορά το highlight του οχήματος. Διάφορες περιοχές της καμπίνας είναι «διαφανής», διευρύνοντας έτσι το οπτικό πεδίο του οδηγού. Για να επιτευχθεί αυτό, το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί μία τεχνολογία που ονομάζεται «optical camouflage technology», η οποία έχει δημιουργηθεί in-house και μέσω ενός αριθμού καμερών και μία μεγάλης οθόνης στο εσωτερικό της καμπίνας, προβάλει τι ακριβώς συμβαίνει κάτω από το όχημα. Μέρος του ταμπλό, επίσης μπορείς να χρησιμοποιηθεί σαν οθόνη, δίνοντας μία 3D οπτική του δρόμου.

Εν συνεχεία, η οροφή, καθώς και οι πόρτες του οχήματος, εξοπλίζονται με πάνελ τεχνολογίας LED τα οποία εκπέμπουν ένα φως που παραπέμπει στο φυσικό. Η απόχρωση, καθώς και το πόσο έντονο είναι το χρώμα μπορούν να προσαρμοστούν στο φυσικό φως των πρωινών ωρών αλλά και των απογευματινών.

Τέλος, το όχημα δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα 5 διαφορετικές μυρωδιές, για τον εσωτερικό χώρο του οχήματος. Όλες αυτές οι τεχνολογίες βρίσκονται «πακεταρισμένες» μέσα σε ένα vintage όχημα, το οποίο σύμφωνα με την εταιρία, συνδυάζει την παράδοση με το μέλλον των αυτοκινήτων.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...