40 μοναδικά κομμάτια για τα 40 χρόνια quattro

Η Audi γιορτάζει τα 40 χρόνια της τετρακίνησης quattro με μία ειδική έκδοση του ΤΤ RS, αποκλειστικά για τη γερμανική αγορά

  • -
  • -

Όταν η Audi παρουσίασε το σύστημα τετρακίνησης quattro δεν έγραψε ιστορία μόνο στους αγώνες Ράλι, αλλά και στην αυτοκίνηση γενικότερα. Δεν είναι υπερβολή πως αποτελεί συνώνυμο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τη μέρα που λανσαρίστηκε μέχρι και σήμερα. Για να γιορτάσει τα 40 χρόνια του quattro, η Audi παρουσίασε μία ειδική έκδοση του TT RS, με την ονομασία “TT RS 40 years of quattro”. Θα παραχθεί μόνο σε 40 κομμάτια, ενώ θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στη γερμανική αγορά. Για λίγους και τυχερούς λάτρεις της της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι διαφορές σε σχέση με την κορυφαία έκδοση της σειράς TT, δεν εντοπίζονται στα μηχανικά μέρη, αλλά σε λεπτομέρειες στο αμάξωμα και το εσωτερικό που αναδεικνύουν τον επετειακό χαρακτήρα του. Έτσι, ο 5κύλινδρος 2,5λιτρος TFSI εξακολουθεί να αποδίδει 400 ίππους και 480 Nm ροπής, ενώ το σύστημα τετρακίνησης Quattro συνδυάζεται με το επτάρι S Tronic. Ας δούμε, όμως, τα στοιχεία που διαφοροποιούν το TT RS των 40 ετών Quattro. Καταρχήν, είναι το λευκό χρώμα, αλλά και οι κλασσικές γραμμές στο χρωματισμό του Audi Sport quattro S1, με το οποίο ο Walter Rohrl επικράτησε στη θρυλική ανάβαση του Pikes Pean το 1987. Στο καπό έχει τοποθετηθεί εισαγωγή αέρα από κάρμπον, η οποία επιτρέπει στον κινητήρα να παίρνει ισχυρές δόσεις φρέσκου αέρα. Βέβαια, ευδιάκριτο είναι το νέο αεροδυναμικό πακέτο, το οποίο έχει εξελιχθεί στην αεροδυναμική σήραγγα με στόχο την αύξηση της κάθετης δύναμης και της πρόσφυσης, βελτιώνοντας την οδική του συμπεριφορά.

Σε αυτό περιλαμβάνονται εμπρός σπλίτερ και πλαϊνά flaps στον εμπρός προφυλακτήρα με τους μεγάλους αεραγωγούς, αλλά και διαχύτης στο πίσω μέρος. Τις εντυπώσεις φυσικά κλέβει η μεγάλη σταθερή πίσω αεροτομή, που μοιάζει εμπνευσμένη από το μαγικό κόσμο του DTM. Παράλληλα, την εικόνα συμπληρώνουν ιδανικά οι ζάντες αλουμινίου διάστασης 20 ιντσών, οι οποίες για την περίσταση είναι βαμμένες σε λευκό χρώμα.

Αντίστοιχα, μία σειρά από αισθητικές παρεμβάσεις διαφοροποιούν και το εσωτερικό του TT των 40 ετών του quattro. Μία μπάρα θόλων από κάρμπον που προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί στο χώρο των πίσω επιβατών, προσδίδει ακόμα περισσότερο αγωνιστικό χρώμα, αλλά και μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία. Όπως και χαμηλότερο κατά 16 κιλά βάρος! Από εκεί και πέρα, στον εσωτερικό διάκοσμο κυριαρχεί η αλκαντάρα, με τα τύπου μπάκετ καθίσματα να δεσπόζουν. Το λογότυπο «40 Years of quattro» ξεχωρίζει στα καθίσματα, αλλά και στον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου. Στο ίδιο σημείο, βρίσκεται και ο αριθμός του κάθε μοντέλου, ο οποίος θα είναι μοναδικός για κάθε ένα από τα 40 συνολικά επετειακά TT RS που θα παραχθούν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...