Mercedes EQ: 6 επιβεβαιωμένα νέα ηλεκτρικά μοντέλα, με την EQS να κάνει την αρχή το 2021

Η EQS θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα πατάει στην νέα ηλεκτρική πλατφόρμα

  • -
  • -

Η νέα γενιά ηλεκτρικών μοντέλων της γερμανικής μάρκας, θα βασίζεται πάνω σε μία νέα αρχιτεκτονική, η οποία θα μπορεί να τροποποιείται αναλόγως σε κάθε τομέα, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα κατηγοριών. Χάρη στον σχεδιασμό αυτής της πλατφόρμας, το μεταξόνια όπως και το μετατρόχιο, σε συνδυασμό και με άλλα μέρη του οχήματος, ειδικά τις μπαταρίες, θα μπορούν να μεταβληθούν, ανάλογα με τις ανάγκες.

Το πρώτο εκ των 6 νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που ετοιμάζει η Mercedes, η EQS, θα είναι η ηλεκτρική έκδοση της νέας S-Class, δίνοντας την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους της υπερπολυτελούς κατηγορίας, να επωφεληθούν πλήρως από τα προνόμια που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση, χωρίς συμβιβασμούς σε επίπεδο χώρων και design. Με την διαθέσιμη αυτονομία του συγκεκριμένου οχήματος να φτάνει τα 700 km (σε κύκλο WLTP) και τεχνολογίες που βρίσκουμε και στην υπόλοιπη σειρά μοντέλων, όπως το προηγμένο σύστημα MBUX, η Mercedes φροντίζει οι αγοραστές να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει επίσημα την νέα αμιγώς ηλεκτρική αρχιτεκτονική το 2021. Ταυτόχρονα, η εταιρία θα συνεχίσει να εξηλεκτρίζει τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Εκτός από το μεσαίου μεγέθους SUV, EQC και το βαν EQV, οι επίδοξοι αγοραστές μικρότερων κατηγοριών, έχουν να ανυπομονούν για τα ανερχόμενα αμιγώς ηλεκτρικά SUV, EQA και EQB. Η παραγωγή του EQA, μάλιστα, θα ξεκινήσει πριν το τέλος του χρόνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ MERCEDES-BENZ EQC 400 4MATIC

Στόχος του σχεδίου «Ambition 2039» της γερμανικής μάρκας είναι να καταφέρει, σε λιγότερο από 20 χρόνια, να προσφέρει έναν νέο στόλο οχημάτων, τα οποία θα παράγουν μηδενικούς ρύπους CO2, από την παραγωγή του έως και το τέλος της ζωής τους. Επίσης, μέχρι το 2030, θέλει τα αμιγώς ηλεκτρικά και τα plug-in υβριδικά της οχήματα να αποτελούν πάνω από το 50% των πωλήσεων της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...