Zef Eisenberg: Έχασε τη ζωή του κυνηγώντας ένα ακόμη ρεκόρ ταχύτητας

Ο κάτοχος αρκετών ρεκόρ Guinness είχε ένα μοιραίο δυστύχημα στο αεροδρόμιο του Elvington

  • -
  • -

Η αγάπη του Zef Eisenberg για την ταχύτητα αποδείχθηκε τελικά μοιραία. Ο 47χρονος Βρετανός εκατομμυριούχος έχασε την ζωή του στο αεροδρόμιο του Elvington, οδηγώντας μια βελτιωμένη Porsche 911 Turbo, απόδοσης 1.200+ ίππων. Στην προσπάθειά του να σημειώσει νέο βρετανικό ρεκόρ ταχύτητας, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, ενώ κινείτο με περίπου 385 km/h. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Eisenberg κατέκτησε περισσότερα από 90 Βρετανικά, παγκόσμια και Guinness ρεκόρ ταχύτητας σε δύο αλλά και σε τέσσερις τροχούς.

Ο Eisenberg γεννήθηκε στο Βόρειο Λονδίνο. Από μικρός έδειξε το ταλέντο του στην τεχνολογία καθώς εγκατέστησε ηλεκτρικό κινητήρα σε ένα ποδήλατο. Επιπλέον είχε αγάπη για τη γυμναστική και το bodybuilding, δημιουργώντας δική του σκόνη πρωτεΐνης η οποία άρχισε να χρησιμοποιείται από αθλητές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αφιέρωσε τη ζωή του στο να αποδείξει τι μπορεί να πετύχεις όταν φτάνεις στα όρια άνθρωπο και μηχανή. Ξεκίνησε με V8 τύπου muscle αυτοκίνητα και μηχανές drag, πριν κατασκευάσει την πιο γρήγορη μηχανή με τουρμπίνα, που είχε 500 ίππους και τελική στα 383 km/h.


To Σεπτέμβριο του 2016, επέζησε ύστερα από ένα τρομακτικό ατύχημα στο ίδιο αεροδρόμιο που άφησε την τελευταία του πνοή, το Elvington, καθώς η μοτοσικλέτα του, μια Suzuki Hayabusa, δε σταμάτησε στο απαιτούμενο σημείο. Έσπασε επτά κόκκαλα και έμεινε τρεις μήνες στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί του έδιναν ελάχιστες πιθανότητες να περπατήσει ξανά. Δώδεκα μήνες μετά το ατύχημα βρισκόταν πάλι στο Elvington με την ίδια μηχανή.

Λόγω του ενθουσιασμού του με την ταχύτητα, τον προσέγγισε το κανάλι ITV για να παρουσιάσει μια νέα εκπομπή με το όνομα ‘’Speed Freaks’’ με σκοπό να σχεδιάσει και να κατασκευάσει extreme αυτοκίνητα. Σε αυτά συμπεριλαμβανόταν και η Porsche 911 Turbo των 1.200 ίππων, με την οποία ο Eisenberg κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτητας στην Νότια Ουαλία.

Επιπλέον το 2018, είκοσι μήνες μετά το ατύχημα του στο Elvington, o Eisenberg με την ίδια μοτοσυκλέτα ξεπέρασε τα 322 km σε άμμο σπάζοντας ακόμη ένα ρεκόρ.

Με αυτές του τις επιδόσεις έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ξεπερνάει τα 320 km στην άμμο με 2 αλλά και με 4 τροχούς.

Ο Ζef Eisenberg άφησε πίσω του την γυναίκα του Mirella D’Antonio και δύο παιδιά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...