Η Mercedes-Benz ετοιμάζει τον επόμενο διεκδικητή για το ρεκόρ στο Nurburgring με πάνω από 800 ίππους [Video]

Τεχνολογία plug-in και 0-100 km/h πιθανότατα σε κάτω από 3 sec

  • -
  • -

Η Mercedes-AMG έχει επιστρέψει στην πίστα του Nurburgring, μετά την κατάρριψη του ρεκόρ της AMG GT 63 S, από την ανανεωμένη Porsche Panamera Turbo S, με στόχο να ξαναφορέσει το στέμμα του ταχύτερου «executive car», με το νέο «όπλο» να φέρει το όνομα AMG GT 73!

Πρόκειται για το νέο plug-in μοντέλο της γερμανικής μάρκας, το οποίο έχει πιάσει επανειλημμένα ο φακός της κάμερας να «γυρνάει» στην "Πράσινη Κόλαση", πιθανότατα, καθώς προετοιμάζεται να ξαναφέρει το ρεκόρ στην Mercedes-Benz. Να θυμίσουμε πως για να γίνει αυτό, το νέο μοντέλο πρέπει να γυρίσει την πίστα των 20,8 km, σε κάτω από 7:29:81.

Φήμες θέλουν το νέο κτήνος με το τριάκτινο αστέρι στην μάσκα, να εξοπλίζεται με έναν twin-turbo V8, 4 λίτρων, ο οποίος σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, τοποθετημένο στον πίσω άξονα, αποδίδουν συνολική ισχύ άνω των 800 ίππων. Αν αυτό ισχύει, πρόκειται για αύξηση μεγαλύτερη των 170 ίππων, σε σχέση με την τωρινή GT 63 S 4Matic+.

Σκεπτόμενοι μάλιστα, πως η κορυφαία GT 63 ολοκληρώνει το σπριντ 0-100 km/h σε μόλις 3,2 sec και έχει τελική ταχύτητα 315 km/h, τότε είναι πολύ πιθανό το νέο μοντέλο να πιάνει τα πρώτα 100 km/h, σε κάτω από 3 sec.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, εμφανισιακά η 73, δεν φαίνεται να έχει σημαντικές διαφορές από την 63, εκτός από τον καμουφλαρισμένο πίσω προφυλακτήρα, που πιθανότατα φέρει την υποδοχή φόρτισης για το υβριδικό σύστημα.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...