Σε δημοπρασία η BMW 507 που είχε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Μπορείτε να φανταστείτε πόσο υπολογίζεται πως θα πουληθεί το διθέσιο roadster;

  • -
  • -

Στην κορυφαία θέση εκ των οχημάτων που θα δημοπρατηθούν στο Bonhams Zoute του Βελγίου στις 11 Οκτωβρίου, βρίσκεται η BMW 507 του 1959, που είχε στην κατοχή του ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, με την τιμή της να υπολογίζεται από 1.900.000 έως 2.300.000 ευρώ.

Η 507 όντας ένα από τα ακριβότερα οχήματα της εποχής, σε συνδυασμό με την πολύ περιορισμένη παραγωγή των μόλις 252 κομματιών, είναι φυσικό να αγοράστηκε κυρίως από πολύ εκλεκτά πρόσωπα της εποχής, όπως ο Alain Delon, η Ursula Andress, ο Elvis Presley ή ο John Surtees.

Το παρόν δείγμα, ιδιοκτησία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, αρχικά είχε γκρι μεταλλική απόχρωση και διάφορα αποκλειστικά εξτρά, κατά παραγγελία του Βασιλιά. 34 χρόνια μετά την κατασκευή του, το όχημα βρέθηκε στην Ελλάδα από τον τωρινό του ιδιοκτήτη και αφέθηκε στα χέρια ενός ειδικού στις 507, Γερμανού, για μία πλήρη ανακατασκευή που διήρκησε 3 ολόκληρα χρόνια και κόστισε 6ψήφιο αριθμό! Το αμάξωμα βάφτηκε λευκό, ενώ το εσωτερικό «ντύθηκε» πλήρως με σκούρο μπλε δερμάτινο σαλόνι και μαλακή οροφή ίδιου χρώματος.

Η εκθαμβωτική 507 είναι μόνο ένα κομμάτι από την πλούσια συλλογή που θα βγει στην δημοπρασία. Άλλα εντυπωσιακά οχήματα που θα λάβουν μέρος είναι μια Aston Martin DB2/4 του ’55, ένα AC Bristol Roadster του ’57, όπως και μία Ferrari 250 GT Lusso Berlinetta του ’63.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...