Πλάνο για δημιουργία εργοστασίου μπαταριών στη Δυτική Μακεδονία

Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπάρχει ενδιαφέρον από εθνικό όμιλο

  • -
  • -

Η προσπάθεια απολιγνιτοποίησης της χώρας μας περνάει μέσα από φορολογικά κίνητρα, ώστε σε περιοχές που θα επηρεαστούν από τη διακοπή λειτουργίας εργοστασίων της ΔΕΗ να γίνουν επενδύσεις. Στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Λιγνιτικών Περιοχών (masterplan) που κατατέθηκε προς διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ήδη από τα μέσα Αυγούστου στο GOCAR είχαμε αναφερθεί στις σχετικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Στις εξεταζόμενες επενδύσεις περιλαμβάνεται και η κατασκευή εργοστασίου μπαταριών στη Δυτική Μακεδονία, όπου υπάρχει το λιγνιτωρυχείο της Πτολεμαΐδας. Σύμφωνα με το Υπουργείο, υπάρχει ενδιαφέρον από πανεθνικό όμιλο για την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών συνολικής επένδυσης περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ, που θα μπορούσε να δημιουργήσει έως 600 θέσεις εργασίας.

Παράλληλα εξετάζεται η δημιουργία βιομηχανικού πάρκου ηλεκτροκίνησης, η οποία θα μπορούσε να προσελκύσει μονάδες κατασκευής πρώτων υλών ή φορτιστών για τους αυτοκινητόδρομους. Ήδη υπάρχει εκπεφρασμένο επενδυτικό ενδιαφέρον για συγγενείς επενδύσεις, όπως για παράδειγμα για εργοστάσιο παραγωγής μερών ή ανταλλακτικών αυτοκινήτων με ενδιαφέρον από διεθνή εταιρία στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας για επένδυση 5,3 εκατ. ευρώ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...