Πως θα ήταν η Toyota Corolla την εποχή του Gr.B!

Μπορεί πολλές φορές η φαντασία να καλπάζει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μας απαγορεύει κανείς να ονειρευόμαστε

  • -
  • -

O Khyzyl Saleem αποτελεί τον δημοφιλέστερο καλλιτέχνη στη Μ. Βρετανία, όσον αφορά τα car rendering. Οι περισσότερες από τις ψηφιακές του δημιουργίες έχουν προκαλέσει θαυμασμό, αφού συνδυάζουν τη φαντασία με ισχυρές δόσεις πραγματικότητας. Βέβαια, κανένα από τα έργα τέχνης του (διότι περί τέτοιων πρόκειται) δεν βρίσκει δρόμο προς την γραμμή παραγωγής, αλλά τα περισσότερα φροντίζουν να δίνουν τροφή για όνειρα.

Η τελευταία του δημιουργία είχε σαν βάση την Toyota Corolla, και μάλιστα πραγματοποιήθηκε μετά από παρότρυνση της Toyota Μ. Βρετανίας! Ο βασικός στόχος ήταν η σχεδίαση μίας μοναδικής και ακραίας αγωνιστικής έκδοσης της νεότερης γενιάς της Corolla. Ο Saleem πήρε το μήνυμα και παρουσίασε μία εκδοχή της Corolla βγαλμένη από το μαγικό κόσμο του Group B της δεκαετίας του ’80. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς από τις εικόνες, η δημιουργία του έχει εμπνευστεί σε μεγάλο βαθμό από τα Audi Quattro S1 και Peugeot 205 T16 EVO2, με τα έντονα και ακραία αεροδυναμικά βοηθήματα. Βέβαια, η πίσω αεροτομή παραπέμπει περισσότερο σε σύγχρονα WRCars, ενώ το πίσω μέρος στη σύγχρονη Corolla που συμμετέχει σε αγώνες drift.

Η Corolla Group B του Saleem εφοδιάζεται με τον ίδιο κινητήρα που έδινε ζωή στη Lancia Delta S4, ενώ φυσικά είναι τοποθετημένος στο κέντρο, όπως αρμόζει σε ένα καθαρόαιμο της χρυσής εποχής των αγώνων. Μπορεί να αποτελεί ένα αποκύημα της φαντασίας ενός καλλιτέχνη, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η δημιουργία του σε αφήνει με το στόμα ανοικτό…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...