Volkswagen Taos: Το νέο compact SUV με κινητήρα 160 ίππων

Το SUV με τον νέο 1500άρη κινητήρα κατατάσσεται κάτω από το Tiguan και το ηλεκτρικό ID.4

  • -
  • -

H αμερικάνικη αγορά μπορεί να μην χαίρεται οχήματα όπως το T-Cross και το Τ-Roc, αλλά το κενό καλύπτεται από το Volkswagen Taos. Πρόκειται για το εισαγωγικό SUV της εταιρίας για την αγορά στη δυτική πλευρά του Ατλαντικού, το οποίο θα εξοπλίζεται με μία ανανεωμένη έκδοση του EA211 που βρίσκεται κάτω από το καπό του Jetta. Η χωρητικότητα ανεβαίνει από τα 1.400 κυβικά, στα 1.500 και θα προσφέρει 160 ίππους και 250 Nm ροπής, σε συνδυασμό με καλύτερες τιμές κατανάλωσης.

Σχεδιαστικά το νέο SUV, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα μοιράζεται πολλά στοιχεία με το μεγαλύτερο Atlas. Στην γκάμα της εταιρίας κατατάσσεται κάτω από το Tiguan, όντας το μικρότερο SUV που προσφέρει η Volkswagen στην Βόρεια Αμερική, αλλά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, οι διαστάσεις του είναι μεγαλύτερες από την πλειοψηφία των μοντέλων που βρίσκονται σε αυτήν την κατηγορία. Για να σας δώσουμε μια πιο καθαρή εικόνα, το Taos είναι μόλις 6 εκατοστά κοντύτερο από το Tiguan, γεγονός που το κάνει οριακά μικρότερο (κατά 5 εκατοστά) από το Hyundai Tucson.

Ο ανανεωμένος 1500αρης που το κινεί, έχει υποστεί μερικές τροποποιήσεις για καλύτερη οικονομία καυσίμου και απόδοση. Το νέο SUV θα προσφέρεται με κίνηση στους εμπρός και στους 4 τροχούς, ενώ θα κυκλοφορήσει στην αγορά το καλοκαίρι του 2021. Οι προσθιοκίνητες εκδόσεις θα χρησιμοποιούν ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ενώ οι τετρακίνητες θα εξοπλίζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...