Η πρώτη Porsche που έφθασε στις ΗΠΑ

Ήταν φθινόπωρο του 1950, όταν ο Ferdinand Porsche "έδωσε τα χέρια" με τον εισαγωγέα Max Hoffman

  • -
  • -

Τη συμπλήρωση 70 ετών από την εισαγωγή της πρώτης Porsche στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, γιορτάζει η εταιρεία. Ήταν φθινόπωρο του 1950, όταν δύο 356 με τον κινητήρα 1.1 παραδόθηκαν στον Max Hoffman. Ο γεννηθείς στην Αυστρία επιχειρηματίας είχε ιδρύσει το 1947 την εταιρεία “Hoffman Motor Car Company”, η οποία εισήγαγε και πωλούσε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ.

Ο Hoffman γνωριζόταν με τον Ferdinand Porsche αρκετά χρόνια νωρίτερα, πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η σχέση τους όμως αναθερμάνθηκε μέσω ενός δημοσιογράφου, του Max Troesch, ο οποίος είχε οδηγήσει την 356 και έδειξε φωτογραφίες της στον Hoffman.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ VIDEO ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ PORSCHE TAYCAN ΜΕ ΤΟΥΣ 680 ΙΠΠΟΥΣ 

Μετά την παράδοση των δύο πρώτων αυτοκινήτων, ο Hoffman ταξίδεψε στην Ευρώπη για την έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού εκείνο το έτος. Στη συνάντηση των δύο ανδρών, ο Porsche είπε: «Θα είμαι χαρούμενος αν πουλάω 5 αυτοκίνητα το χρόνο στην Αμερική» για να λάβει την εξής απάντηση από τον Hoffman: «Αν δεν μπορώ να πουλάω πέντε αυτοκίνητα την εβδομάδα, δεν ενδιαφέρομαι». Τελικά συμφώνησαν στα 15 αυτοκίνητα ετησίως.

Τη διαφημιστική προβολή της Porsche στις ΗΠΑ ανέλαβε ο Hoffman, με την 356 να χαρακτηρίζεται ως «ένα από τα πιο συναρπαστικά αυτοκίνητα στον κόσμο». Μέχρι το 1954, ο Hoffman πουλούσε 11 Porsche κάθε εβδομάδα, αριθμός που αντιστοιχούσε στο 30% της παραγωγής της γερμανικής μάρκας. Το 1965, το μερίδιο των ΗΠΑ στις συνολικές πωλήσεις της Porsche ανέβηκε στο εντυπωσιακό 74,6%!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...