Μία Ferrari F12 αλά 30’s racer!

Το τεράστιο πτερύγιο πίσω δεν έχει απολύτως καμία χρησιμότητα, εκτός από το να δείχνει εξαιρετικά «badass»

  • -
  • -

Η

Ferrari

F12 Berlinetta, δεν χωράει αμφιβολία, πως είναι από μόνη της ένα πολύ ξεχωριστό αυτοκίνητο. Η εταιρία Touring Superlegerra όμως, αποφάσισε να την κάνει ακόμη πιο μοναδική, δημιουργώντας το παρόν όχημα, που ονομάζεται Aero 3, το οποίο εμπνέεται από τα άκρως αεροδυναμικά αγωνιστικά της δεκαετίας του 1930

Το όχημα εξοπλίζεται με νέα ανθρακωνημάτινα πάνελ για το αμάξωμα, μειώνοντας το συνολικό βάρος του οχήματος, κατά 150 κιλά. Μιλώντας για το αμάξωμα, δεν μπορεί να μην γίνει λόγος για το τεράστιο πτερύγιο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, το οποίο απ’ όσο φαίνεται, δεν προσφέρει κανένα αεροδυναμικό όφελος. Ο λόγος ύπαρξης του είναι καθαρά, για να θυμίζει τα αγωνιστικά οχήματα της δεκαετίας του’30.

side


Τα μηχανικά μέρη έχουν μεταφερθεί αυτούσια από την F12, όχι πως είχε ανάγκη για περισσότερη δύναμη, εδώ που τα λέμε. Οι 740 ίπποι και τα 690 Nm ροπής, από τον V12 των 6,3 λίτρων, είναι υπέρ-αρκετά, χαρίζοντας επιτάχυνση για τα πρώτα 100 km/h, σε 3,1 sec και τελική ταχύτητα που υπολογίζεται στα 340 km/h.

Συνολικά μόλις 15 F12 θα μετατραπούν στο παραπάνω αποτέλεσμα, με την διαδικασία να διαρκεί περίπου 6 μήνες. Επίσης η εταιρία που το κατασκευάζει δεν δίνει κάποια πληροφορία που να αφορά το κόστος της μετατροπής και να πούμε την αλήθεια, το προτιμάμε γιατί δεν περιμέναμε κάτι «διακριτικό» σε τιμή.

construction

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...