H Fiat Chrysler Automobiles «βάζει στην πρίζα» και το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης

Μετά την έναρξη ενός πρωτοποριακού προγράμματος εγκατάστασης ταχυ-φορτιστών σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, σειρά έχει το διεθνές αεροδρόμιο της Ρώμης

  • -
  • -

Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA), συνεχίζοντας την ανάπτυξη λύσεων που σαν στόχο έχουν να γίνει πιο πρακτική και προσιτή για όλους η νέα εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης, προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην ενδυνάμωση του δημόσιου δικτύου φόρτισης. Μετά την έναρξη ενός πρωτοποριακού προγράμματος εγκατάστασης ταχυ-φορτιστών σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, σειρά έχει το διεθνές αεροδρόμιο της Ρώμης Fiumicino, όπου ήδη ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των πρώτων 10 σταθμών φόρτισης των 22 KW.

Το κατάστημα της Leasys, εταιρείας μίσθωσης οχημάτων και θυγατρική της FCA Bank, απόκτησε με την υποστήριξη της Enel X αυτούς τους φορτιστές, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς την επίτευξη του στόχου ενεργοποίησης 1.200 σταθμών φόρτισης στα Leasys Mobility Stores στην Ιταλία μέχρι το τέλος του έτους. Παράλληλα στόχος της Leasys είναι μέχρι το τέλος του 2021, ο στόλος οχημάτων της να αποτελείται σε ποσοστό 60% από αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα επιτυγχάνοντας μια σημαντική μείωση των εκπομπών C02.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΗ FIAT 500 HYBRID

Οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης (αριθμός και ισχύς φόρτισης) σε συνδυασμό με τη δυνατότητα των αυτοκινήτων να μπορούν να φορτιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα αποτελούν βασικούς παράγοντες που θα επιτρέψουν την ευκολότερη χρήση των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Στους ταχυφορτιστές της Leasys στο Fiumicino, ένα ηλεκτρικό Fiat 500 θα μπορεί  να φορτίσει πλήρως σε περίπου 2 ώρες, ενώ από επίπεδο φόρτισης 40% έως 100% απαιτούνται μόλις 1 ώρα και 20 λεπτά.

Οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης είναι εξίσου σημαντικοί και για τα Plug-in Hybrid μοντέλα, αφού μόνο με φορτισμένες τις μπαταρίες μπορεί να επιτευχθεί η μέγιστη οικονομία καυσίμου και παράλληλα η εκπομπή των ελάχιστων δυνατών ρύπων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...