Ομάδα στο NASCAR με ιδιοκτήτη τον Michael Jordan

Η ομάδα έβαλε στο τιμόνι τον μοναδικό μαύρο οδηγό που υπάρχει στο πρωτάθλημα

  • -
  • -

Ο διάσημος δισεκατομμυριούχος πρώην παίκτης του NBA, Michael Jordan, παρουσίασε την νέα του ομάδα, η οποία θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα αγώνων Nascar, από το 2021 και έπειτα. Συνιδιοκτήτης της ομάδας, κατά ένα μικρό μέρος θα είναι ο θρύλος των Nascar, Denny Hamlin, ενώ στην θέση του οδηγού του μοναδικού αγωνιστικού της ομάδα, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος, από τον Bubba Wallace, τον μοναδικό μαύρου χρώματος οδηγό του πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω των social media, με συγχρονισμένα post των δύο ιδιοκτητών στους λογαριασμούς τους, ενώ ο οδηγός της ομάδας πρόσθεσε το σχόλιο του λίγο αργότερα.

Η κίνηση αυτή, κάνει τον Jordan, τον πρώτο μαύρο βασικό ιδιοκτήτη ομάδας που συμμετέχει στο πρωτάθλημα, από την εποχή του Wendell Scott, ο οποίος οδήγησε το δικό του αγωνιστικό σε 495 αγώνες, από το 1961 έως το 1973. Η νίκη του Scott στο Jacksonville 200 του 1964, αποτελεί την μοναδική νίκη μαύρου οδηγού, στην ιστορία του αθλήματος.

Η κίνηση αυτή του διάσημου μπασκετμπολίστα, είναι ακόμη μία προσπάθεια καταπολέμησης του φυλετικού ρατσισμού. Να επισημάνουμε πως νωρίτερα μέσα στο έτος, ο Jordan δώρισε 100 εκατομμύρια δολάρια, για μία σειρά ενεργειών που διευρύνονται σε χρονικό διάστημα 10 ετών, με στόχο την αντιμετώπιση του συστηματικού ρατσισμού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...