Δελτία Στάθμευσης και σε αυτοκίνητα συζύγων ΑμεΑ – Ισχύει και για τα ΙΧ μέσω leasing

"Διορθώνεται μια αδικία", αναφέρει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

  • -
  • -

Επιπλέον διευκόλυνση στους ΑμεΑ συμπολίτες μας, οι οποίοι καθημερινά αντιμετωπίζουν ποικίλα προβλήματα όσον αφορά τη μετακίνησή τους, δίνεται μέσω απόφασης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της προσθήκης πρόβλεψης για χορήγηση Δελτίων Στάθμευσης για ΑμεΑ και στις περιπτώσεις που το ΙΧ αυτοκίνητο ανήκει στον/την σύζυγο του δικαιούχου ΑμΕΑ.

Στην προηγούμενη εγκύλιο, επιτρεπόταν η χορήγηση των σχετικών δελτίων στις περιπτώσεις που το ΙΧ αυτοκίνητο δεν άνηκε στο φυσικό πρόσωπο που δικαιούται την άδεια, αλλά στους γονείς του ή στα παιδιά του. Πλέον, λοιπόν, συμπεριλαμβάνεται και ο/η σύζυγος.

Επιπλέον, Δελτίο Στάθμευσης για ΑμεΑ χορηγείται και στην περίπτωση που οι δικαιούχοι (ΑμεΑ, γονείς, τέκνα και σύζυγοι) κατέχουν ΙΧ αυτοκίνητο με leasing, αλλά και στην περίπτωση που διαθέτουν ΙΧ αυτοκίνητο επιχείρησης στην οποία εργάζονται και η οποία το κατέχει με leasing.

«Με την αρχική εγκύκλιο και τις προσθήκες, διορθώνονται αδικίες, καθώς ανήλικα ΑμεΑ ή ενήλικες ανίκανοι προς δικαιοπραξία, ενώ είχαν άμεση ανάγκη για κατοχή άδειας στάθμευσης δεν μπορούσαν να την αποκτήσουν. Και αυτό διότι το ΙΧ αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους δεν είναι ιδιοκτησία τους» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...