Άρχισαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια στην Αθήνα για το ηλεκτρικό λεωφορείο (video)

Πρόκειται για το λεωφορείο της κινεζικής BYD που συμμετέχει στο διαγωνισμό για τα νέα αστικά λεωφορεία της Αθήνας

  • -
  • -

Το πρωί της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου έγινε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο από το ηλεκτρικό λεωφορείο της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας BYD. Το όχημα έχει δρομολογηθεί πιλοτικά από την ΟΣΥ ΑΕ, εκτελώντας γραμμές σχετικά μικρού μήκους εντός του κέντρου της Αθήνας.

Το εν λόγω demo bus, κινεζικής τεχνολογίας, στις πιλοτικές του διαδρομές δεν μεταφέρει επιβάτες, αλλά σακιά που αντιστοιχούν στο βάρος των επιβατών. Έχει μήκος 12 μέτρα, 3 διπλές πόρτες χωρίς σκαλοπάτια εισόδου και η χωρητικότητά του σε επιβάτες είναι 24 καθήμενοι, 51 όρθιοι, 1 ΑμΕΑ, έχει ράμπα για ΑμΕΑ και η μπαταρία του είναι 348 kwh. Έχει επίσης 2 Ηλεκτρομοτέρ 2x150kw που αντιστοιχούν σε ισχύ 402 hp και WIFI συνδεσιμότητα για τους επιβάτες και USB φορτιστές για τα κινητά επιβατών.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η δοκιμαστική κυκλοφορία δύο ακόμη τύπων ηλεκτρικών λεωφορείων, ενός ευρωπαϊκής τεχνολογίας και ακόμη ενός κινεζικής τεχνολογίας, τα οποία κατά τη δοκιμαστική τους περίοδο θα μεταφέρουν και επιβάτες. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 300 ηλεκτρικά λεωφορεία για Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Το λεωφορείο ξεκίνησε από το σταθμό του Μετρό στον Άγιο Ιωάννη και μετά από 26 στάσεις ολοκλήρωσε το δρομολόγιό του στην Άνω Κυψέλη.

 


[Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...