Τι εστί Honda;

Το πάθος ενός ανθρώπου για τα μηχανοκίνητα, που μετατράπηκε σε τεράστιες επιτυχίες σε 2 και 4 τροχούς

  • -
  • -

Αναρωτήθηκες ποτέ πώς, πότε και υπό ποιες συνθήκες προέκυψε το όνομα και το λογότυπο της αγαπημένης σου μάρκας; Η νέα σειρά «Τι εστί» του GOCAR είναι εδώ να σου λύσει την απορία, αναλαμβάνοντας να ξεδιαλύνει το παρελθόν και μίας καινούργιας μάρκας κάθε μέρα.

CIVIC

Φαίνεται ότι επιμένουμε αρκετά στην νησιωτική χώρα της Ανατολικής Ασίας, αλλά δεν φταίμε εμείς που οι Ιάπωνες έχουν τόσο μεγάλες επιτυχίες στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Next up… Honda!

Είναι 1946 και στο Τόκιο της Ιαπωνίας ιδρύεται η Honda Motor Company. Δημιουργός της εταιρίας ο αυτοδίδακτος και ταλαντούχος Soichiro Honda, ο οποίος ήταν παθιασμένος με τα μηχανοκίνητα. Ο Soichiro κατάφερε  να μπει για τα καλά στον κόσμο της κατασκευής αυτοκινήτων όταν κέρδισε μέσω διαγωνισμού συμβόλαιο με την TOYOTA. Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έστησε τη δική του μικρή εταιρία με μηχανές, κάτι που τον έκανε γνωστό παγκοσμίως.

ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ "ΤΙ ΕΣΤΙ"

Πρώτο προϊόν με πλαίσιο και κινητήρα φτιαγμένα in-house, ήταν η μοτοσυκλέτα D-Type του 1949. Από εκεί η πορεία της Honda ήταν μόνο ανοδική. Το 1963 η εταιρία είχε τη μεγαλύτερη παραγωγή μοτοσυκλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ το ίδιο έτος ήρθε και το πρώτο 4τροχο από την Honda, το Τ360 mini pick-up.

Ακολούθησαν επιτυχίες εμπορικές και αγωνιστικές, σε παγκόσμια πρωταθλήματα μοτοσυκλετών, αυτοκινήτων αλλά και στη Formula 1, ενώ δεν έλειψαν και τα τεχνολογικά επιτεύγματα (βλέπε π.χ. τεχνολογία VTEC). Το έμβλημα είναι λιτό, ένα απλό "H” που δείχνει μεγαλοπρέπεια, σταθερότητα και εμπιστοσύνη.

SUV


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...