Ο Vettel αγόρασε τη Williams FW14B του Nigel Mansell

Γνωρίζετε ποιο πρωτάθλημα είχε κατακτήσει με την FW14B ο Mansell;

  • -
  • -

Με ένα από τα πιο εμβληματικά μονοθέσια στην ιστορία της Formula 1 επέκτεινε τη συλλογή του ο γνωστός «πιλότος» Sebastian Vettel.

Ο τετράκις πρωταθλητής στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού έκανε δική του την Williams FW14B με την οποία ο θρύλος της F1 Nigel Mansell κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1992. Πίσω από το τιμόνι του μονοθέσιου o “Iceman” κέρδισε 10 από τους 16 αγώνες του εν λόγω αγωνιστικού έτους ενώ «αγκάλιασε» και 15 από τις 16 pole positions.

Η FW14B (με το παρατσούκλι “Red 5”)  αποτελεί ένα ιδιαίτερα αγαπητό αυτοκίνητο της F1 όχι μόνο λόγο των εντυπωσιακών χρωμάτων του (μπλε, άσπρο, κίτρινο), αλλά και εξαιτίας της προηγμένης -για την εποχή- τεχνολογίας του, με την ενεργή ανάρτηση, το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και το ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ FORMULA 1



«To Red 5 πάντα με ενδιέφερε. Το αυτοκίνητο είναι απόλυτα εμβληματικό, και όπως εγώ, φέρει τον αριθμό 5», ανέφερε ο Vettel μιλώντας στη γερμανική Bild.

Πληροφορίες για το ποσό που χρειάστηκε να καταβάλει ο Γερμανός «πιλότος» δεν υπάρχουν. Βέβαια, κρίνοντας από τα 3 εκ. ευρώ που κόστισε η πώληση μιας άλλης FW13B (σ.σ. υπάρχουν συνολικά 6) τότε μπορούμε να υποθέσουμε πως ανήλθε σε αντίστοιχα επίπεδα.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...