Πάνω από 40.000 Bentley Flying Spur μέσα σε 15 χρόνια

Πόσες ώρες διαρκεί η παραγωγή καθεμίας Flying Spur;

  • -
  • -

Το φράγμα των 40.000 αυτοκινήτων «έσπασαν» οι πωλήσεις των τριών γενιών του υπερπολυτελούς σεντάν της Bentley, με την κωδική ονομασία Flying Spur, οι οποίες έχουν εξελιχθεί και κατασκευαστεί στην  έδρα της μάρκας στο Crewe.

Κάθε ένα από τα 40.000 αυτοκίνητα, που έχουν κατασκευαστεί μέσα σε διάστημα 15 ετών, έχει περάσει περισσότερες από 100 ώρες σε μια αποκλειστική γραμμή παραγωγής, όπου μια ομάδα 250 ατόμων ολοκληρώνει σχολαστικά κάθε Flying Spur στο χέρι. Στη συνέχεια, αφού κάθε μονάδα υποβάλλεται σε εκατοντάδες ελέγχους ποιότητας, τότε μπορεί ν’ αποσταλεί στον ιδιοκτήτη του.

Περίπου το 50% έχει διατεθεί στις δύο μεγαλύτερες αγορές της Bentley, την Κίνα και τις Η.Π.Α, ενώ στην εγχώρια αγορά της Bentley (Η. Βασίλειο) έχει διατεθεί περίπου το 10%. Το υπόλοιπο 40% των αυτοκινήτων απολαμβάνουν πελάτες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία-Ειρηνικό.

Πλέον η Bentley Flying Spur διαβαίνει την τρίτη της γενιά και συνιστά τον «πολιορκητικό» κριό της μάρκας. Οι πρώτες παραδόσεις του μοντέλου διενεργήθηκαν στις αρχές του 2020 και κοσμεί το… βιογραφικό του με τον τίτλο “Luxury Car of the Year”.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η BENTLEY FLYING SPUR ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

Κάτω από το εμπρός καπό κρύβεται μία βελτιωμένη έκδοση του εξάλιτρου W12 με τα δύο τούρμπο, ο οποίος αποδίδει 635 ίππους, και συνδυάζεται με μία αναβαθμισμένη εκδοχή του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη των οκτώ σχέσεων.

Οι επιδόσεις της είναι καταιγιστικές, αφού για τα πρώτα 100 χλμ. από στάση χρειάζονται μόλις 3,7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 333 χλμ./ώρα. Σημειώστε, πως η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ για πρώτη φορά διαθέτει η Bentley εφοδιάζει μοντέλο της και με τετραδιεύθυνση.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...