Οι κινητήρες του ανανεωμένου Kia Stinger

Δεν γίνεται λόγος για τον turbodiesel των 2,2 λίτρων!

  • -
  • -

Μόλις λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη των πρώτων πληροφορίων με πρωταγωνίστρια την ανανεωμένη έκδοση του Kia Stinger, η νοτιοκορεατική μάρκα δίνει στο φως της δημοσιότητας και την γκάμα κινητήρων με την οποία θα διατίθεται το μοντέλο.

Υφίσταται ο 2λιτρος κινητήρας βενζίνης των 251 ίππων και 353 Nm ροπής, ενώ για τους λάτρεις της έκδοσης Stinger GT διατίθεται ο V6 twin-turbo κινητήρας των 3,3 λίτρων ο οποίος αποδίδει 370 άλογα (σ.σ. 4 περισσότερα ps σε σύγκριση με την υπάρχουσα έκδοση) και 510 Nm ροπής. Και τα δύο κινητήρια σύνολα προσφέρονται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το 6κύλινδρο μοτέρ προσφέρει έναν ιδιαίτερα επιθετικό ήχο, ελέω μιας βαλβίδας πεταλούδας στην εξάτμιση, η οποία “ανοίγει” όταν ο οδηγός επιλέξει το σύστημα οδήγησης “Sport”. Βέβαια, εφόσον επιλεχθεί το “Eco” ή το “Comfort”, η ένταση του παραγόμενου ήχου μειώνεται.

Ακόμη, αποκλειστικά για τη βορειοαμερικανική αγορά προσφέρεται και ένας 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού των 2,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 300 άλογα και 422 Nm ροπής.

Εντύπωση, μάλιστα, προκαλεί το γεγονός πως η Kia δεν συμπεριέλαβε στην γκάμα κινητήρων τον turbodiesel των 2,2 λίτρων και των 200 ίππων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ KIA STINGER ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Πέρα από την γκάμα κινητήρων, πληροφορίες αντλούμε και για τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που ενσωματώνει το Stinger. Ο λόγος για τα Blind-Spot View Monitor (ανίχνευση τυφλού σημείου), Safe Exit Warning, Lane Following Assist, Highway Driving Assist (υποβοήθηση οδήγησης σε αυτοκινητόδρομους) και Rear Occupant Alert.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...