Τι τέρας ετοιμάζει πάλι η Porsche;

Κάποιοι έσπευσαν να που ότι θυμίζει την αγωνιστική RSR, αλλά η πραγματικότητα είναι πως πρόκειται για την επόμενη Porsche 911 GT3 RS

  • -
  • -

Η παρουσία μίας μαύρης Porsche 911 με ακραία αεροδυναμικά βοηθήματα έξω από την πίστα του Nurburgring προσέλκυσε το ενδιαφέρον των petrolheads. Το αεροδυναμικό της πακέτο ήταν τόσο extreme που οι περισσότεροι θεώρησαν πως πρόκειται για την αγωνιστική RSR. Όμως, όπως αποδεικνύεται η συγκεκριμένη αποτελεί τη νέα Porsche 911 GT3 RS στο αμάξωμα της 992. Από τις εικόνες που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο είναι φανερό ότι πρόκειται για μία σκληροπυρηνική έκδοση, με προορισμό τους κορυφαίους χρόνους στην πίστα. Αρκεί μία ματιά στην τεράστια πίσω αεροτομή, αντίστοιχου μεγέθους με αυτή που διαθέτει η αγωνιστική εκδοχή, για να σας πείσει για του λόγου το αληθές. Στα πρότυπα της RSR είναι σχεδιασμένος και ο πίσω προφυλακτήρας με τον μεγάλο διαχύτη, αλλά και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης που φιλοξενείται στο κέντρο. Στο ίδιο μήκος κύματος και το εμπρός μέρος, με μεγάλο σπλίτερ και το σημαντικότερο; Αεραγωγούς στο εμπρός καπό! Κάτι που σημαίνει πως μάλλον έχει εγκαταλειφθεί ο χώρος αποσκευών που φιλοξενείται στις υπόλοιπες πιο…ταπεινές 911.



Όσον αφορά την απόδοση της νέας GT3 RS, δεν έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εφοδιάζεται με το ατμοσφαιρικό σύνολο των 4.000cc που είχαμε δει πρώτη φορά στην 911 Speedster στη γενιά της 991. Σίγουρα ο κινητήρας θα είναι ισχυρότερος, με σήμα κατατεθέν την προτίμηση του σε στροφές περιστροφής που θυμίζουν μοτοσικλέτα, ενώ είναι δεδομένο ότι θα συνδυάζεται με χειροκίνητο έξι σχέσεων. Όσον αφορά την ανάρτηση, το ποιο πιθανό είναι να επιλεχθούν λύσεις που συναντάμε στην αγωνιστική έκδοση του 911 Cup.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...