Το 70% όσων αγοράζουν ηλεκτρικό με επιδότηση παίρνει και φορτιστή!

Ζωηρή είναι η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη

  • -
  • -

Με τον εφοδιασμό και ενός φορτιστή συνοδεύεται στις περισσότερες περιπτώσεις η αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μέσω του προγράμματος επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Ειδικότερα, το 70% όσων καταφεύγουν στην πλατφόρμα kinoumeilektrika.ypen.gr για να επωφεληθούν από το οικολογικό bonus, αγοράζει και μια συσκευή για τη φόρτωση του οχήματός του. Καθοριστικό ρόλο, φυσικά, διαδραματίζει η επιδότηση των 500 ευρώ για ηλεκτρικούς φορτιστές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ

 Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μέσα σε 30 ώρες έχουν επιδοτηθεί πάνω από 1.000 οχήματα και δη κοντά στα 1.400.

Το παραπάνω νούμερο καταδεικνύει τη δυναμική του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αλλά κυρίως τη διάθεση των Ελλήνων οδηγών να «αγκαλιάσουν» την ηλεκτροκίνηση, σημειώνει ο Υπουργός.

Το όχημα που έχει γίνει… ανάρπαστο είναι το ηλεκτρικό ποδήλατο - οι πωλήσεις του εκ του συνόλου καταλαμβάνουν το 80%.

«Σε αυτά δίνουμε ισχυρότερες επιδοτήσεις και γιατί έχουν αλλάξει και τα πρότυπα της κοινωνίας, ιδίως της νέας γενιάς, που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε αυτά τα θέματα. Αυτό είναι μια απάντηση σε όσους έλεγαν ότι είναι ένα πρόγραμμα για τις ελίτ. Δεν είναι για τις ελίτ. Είναι για το λαό και πιο πολύ για τη νεολαία»

Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα υποβολής αίτησης για αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικού οχήματος και φορτιστή “Κινούμαι Ηλεκτρικά” βρίσκεται από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου σε πλήρη λειτουργία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...