Τι εστί Lamborghini;

Η ιστορία πίσω από τον ταύρο και η έχθρα με το Prancing horse από το Maranello

  • -
  • -

Αναρωτήθηκες ποτέ πώς, πότε και υπό ποιες συνθήκες προέκυψε το όνομα και το λογότυπο της αγαπημένης σου μάρκας; Η νέα σειρά «Τι εστί» του GOCAR είναι εδώ να σου λύσει την απορία, αναλαμβάνοντας να ξεδιαλύνει το παρελθόν και μίας καινούργιας μάρκας κάθε μέρα.

Όταν την προηγούμενη μέρα έχεις μιλήσει για την θρυλική Ferrari, σήμερα δεν γίνεται να μην τιμήσουμε και το αντίπαλο δέος,… τον επιτιθέμενο ταύρο!

ΜΑΘΕ «ΤΙ ΕΣΤΙ» FERRARI

Όντας λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων, ο Ferruccio Lamborghini, υπήρξε ιδιοκτήτης πολλών τέτοιων οχημάτων της εποχής, μεταξύ αυτών και μερικές Ferrari. Ο αστικός μύθος υποστηρίζει πως οδηγούσε διαφορετικό αυτοκίνητο κάθε μέρα, κάτι που με τη σειρά του οδήγησε τον Ferruccio στο να στέλνει επιστολές στις εταιρείες τονίζοντας τις ατέλειες του κάθε μοντέλου. Μάλιστα, όταν ο Ferrari του απάντησε υποτιμητικά σε μία από αυτές, ο Lamborghini πήρε την απόφαση να φτιάξει το δικό του supercar.

Έτσι το 1963 ιδρύεται η Automobili Lamborghini στα προάστια της Μπολόνια, με πρώτο της μοντέλο να είναι η 350GT. Από εκεί ξεκινά μία ιστορία θρυλικών “poster-cars” που θα θρέψουν τα όνειρα μικρών και μεγάλων βενζινοαίματων για δεκαετίες ολόκληρες.

Η ύπαρξη του χρυσού επιτιθέμενου ταύρου στο σήμα, οφείλεται στο ζώδιο του Ferruccio, ο οποίος ήταν γεννημένος στις 28 Απριλίου του 1916. Εκτός αυτού, ο κύριος Lamborghini, υπήρξε και μεγάλος φαν των ταυρομαχιών.

ferruccio

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...