Η Honda γιορτάζει 10 χρόνια από την έναρξη χρήση κιβωτίων DCT για μοτοσυκλέτες

Ποια ήταν η πρώτη μοτοσυκλέτα της Honda με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη

  • -
  • -

Μία δεκαετία έχει περάσει από τότε που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά η τεχνολογία Κιβωτίου Διπλού Συμπλέκτη – Dual Clutch Transmission (DCT) της Honda στη γκάμα μοτοσυκλετών της.

Το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του έγινε με την VFR1200F sports tourer, με πάνω από 140.000 μοτοσυκλέτες με DCT να έχουν πουληθεί στην Ευρώπη από τότε. Το 2019, το 45% των Africa Twins, το 52% των NC750X και το 67% των Gold Wings που ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη ήταν έκδοση DCT.

Η επιτυχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας, με βελτιώσεις στη ομαλή διαδικασία και συγχρονισμό των αλλαγών και τις απαραίτητες προσαρμογές σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά οδήγησης μίας ευρείας γκάμας διαφορετικών μοντέλων. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η προσθήκη ενός ‘διακόπτη G’ για συνθήκες εκτός δρόμου στην Africa Twin και το X-ADV, και ο συγχρονισμός με τα Hill Start Assist, Walking Mode και Idling Stop στην τουριστική ναυαρχίδα GL1800 Gold Wing.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την τεχνολογία DCT, τότε μπορείτε να βρείτε εδώ την συνέντευξη του Dai Arai, Επικεφαλή Μηχανικό και υπεύθυνο εξέλιξης της συγκεκριμένης τεχνολογίας από το πρώτο κιόλας μοντέλο, στο οποίο εφαρμόστηκε.

Dai Arai

Δείτε παρακάτω τον πίνακα με τα μοντέλα, τα οποία εξοπλίζονται με την τεχνολογία DCT από την αρχή της ζωής του, μέχρι και σήμερα.

Honda board

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...