Τουρκία: Μεγάλα όνειρα για τις πωλήσεις των αυτοκινήτων του Ερντογάν

Δεκάδες είναι οι ενδιαφερόμενες εταιρείες για συνεργασία μαζί τους, αναφέρουν οι Τούρκοι

  • -
  • -

Υπέρμετρη αισιοδοξία χαρακτηρίζει τους Τούρκους, οι οποίοι διαβλέπουν… μεγάλα πράγματα για τα νέα αυτοκίνητα τους, με τα οποία «πόζαρε» ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό μέσο “Daily Sabah”, η εθνική αυτοκινητοβιομηχανία TOGG της Τουρκίας, τις τελευταίες μέρες έχει εισπράξει σημαντικό ενδιαφέρον από διεθνούς φήμης εταιρίες οι οποίες εξέφρασαν επιθυμία για συνεργασία, με φόντο την παραγωγή του πρώτου εγχώριου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Χαρακτηριστικές είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της TOGG, Gurcan Karakas, περί σύναψης πολυσχιδών συμφωνιών με 10 διεθνείς εταιρείες, οι οποίες θα διευκολύνουν τη συγκρότηση κοινοπραξιών. Σημείωσε μάλιστα, πως υπάρχουν και άλλες εταιρείες που γνωστοποίησαν το ενδιαφέρον τους για σύμπλευση.

Όσον αφορά τις πρώτες χώρες στις οποίες θα εξαχθούν τα αυτοκίνητα, αυτές είναι η Γερμανία, η Γαλλία, και η Ιταλία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ TOGG

Τον περασμένο Ιούλιο, η TOGG διοργάνωσε μια… αστραφτερή εκδήλωση, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη κατασκευής των εγκαταστάσεών της στην Μπούρσα (Προύσα) της βορειοδυτικής Τουρκίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Karakas υποστήριξε  πως οι εγκαταστάσεις θα ολοκληρωθούν εντός 18 μηνών, ενώ η μαζική παραγωγή αυτοκινήτων θα ξεκινήσει το 2022 κατασκευάζοντας 170.000 οχήματα ετησίως.

Το οργανόγραμμα της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας περιλαμβάνει το λανσάρισμα πέντε διαφορετικών μοντέλων, ενός SUV, ενός sedan, ενός C-hatchback, ενός B- SUV και ενός MPV, μέχρι το 2030. Σε πρώτο στάδιο (2022) θα παραχθεί το SUV, με τη σκυτάλη να παίρνει το sedan.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...