Νέο “dieselgate” με πρωταγωνίστρια την Porsche;

Μπλεξίματα για την Porsche, μιας και υπάρχουν υποψίες πως παραποιούσε το λογισμικό των κινητήρων βενζίνης

  • -
  • -

Προτού καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός από το σκάνδαλο “Dieselgate” και τις συνακόλουθες κυρώσεις στη Volkswagen, άλλη μια υπόθεση παραποίησης των τιμών εκπομπής ρύπων έρχεται να προκαλέσει κλυδωνισμούς στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά είναι μια μάρκα του ομίλου VW, η Porsche η οποία τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στο μικροσκόπιο της γερμανικής εποπτεύουσας αρχής των οδικών συγκοινωνιών και μεταφορών KBA, μιας και έχει εγείρει υποψίες πως «πείραξε» το λογισμικό κινητήρων βενζίνης προκειμένου να παρουσιάσει βελτιωμένες εκπομπές ρύπων.

Όπως αναφέρει το Reuters, αξιωματούχος της γερμανικής μάρκας από τη Στουτγάρδη επισήμανε πως η διεξαγόμενη έρευνα αφορά μοτέρ βενζίνης που κατασκευάστηκαν για την ευρωπαϊκή αγορά πριν το 2017.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, η Porsche δεν στέκεται εμπόδιο στη διενέργεια των ερευνών, αλλά αντιθέτως κινεί τις διαδικασίες έτσι ώστε να προσφέρει χείρα βοηθείας στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Δημοσίευμα της Βild am Sonttag διευκρινίζει πως οι… επίμαχοι κινητήρες κατασκευάστηκαν μεταξύ του 2008 και 2013 για τα μοντέλα Panamera και 911, με τους ανθρώπους της μάρκας να επισημαίνουν πως τα μοντέλα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αγορά δεν επηρεάζονται από την όλη κατάσταση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...