Τι εστί Ferrari;

Το πιο αναγνωρίσιμο άλογο

  • -
  • -

Αναρωτήθηκες ποτέ πώς, πότε και υπό ποιες συνθήκες προέκυψε το όνομα και το λογότυπο της αγαπημένης σου μάρκας; Η νέα σειρά «Τι εστί» του GOCAR είναι εδώ να σου λύσει την απορία, αναλαμβάνοντας να ξεδιαλύνει το παρελθόν και μίας καινούργιας μάρκας κάθε μέρα.

enzo

Χθες Alfa Romeo, σήμερα Ferrari! Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτήν την μάρκα; Για τα σήμα; Για τα αυτοκίνητα; Για τον ίδιο τον Enzo; Ένας πραγματικός θρύλος της αυτοκίνησης! Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως…

Το όνομα προέρχεται από τον Iταλό ιδρυτή της φυσικά, Enzo Ferrari, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως οδηγός αγώνων το 1924 με την Alfa Romeo. Στην συνέχεια ίδρυσε την Scuderia Ferrari, το 1929, η οποία προετοίμαζε και χρησιμοποιούσε αγωνιστικά της Alfa Romeo, μέχρι η ίδια η αγωνιστική ομάδα της Alfa να αποσυρθεί, το 1933 και η SF να αναλάβει την θέση της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: FERRARI F40 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ 488 PISTA

Μετά από καιρό και αφού η αγωνιστική ομάδα του Enzo είχε διαλυθεί, ο Ιταλός αποφάσισε να επανέλθει με την δικιά του εταιρία το Σεπτέμβριο του 1939, ενώ το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας Ferrari ήρθε το 1947, με όνομα 125 S. Αν και ο Enzo δεν είχε καμία πρόθεση να παράγει και να πωλήσει αυτοκίνητα δρόμου, το έκανε με αποκλειστικό σκοπό, την χρηματοδότηση της αγωνιστικής του ομάδας, μην γνωρίζοντας τότε όμως, πως τα αυτοκίνητα του θα έγραφαν ιστορία!

Ferrari_125_S

Το πασίγνωστο σύμβολο της Ferrari είναι ένα μαύρο άλογο σε κίτρινο φόντο, που συνοδεύεται συνήθως με τα γράμματα S F (Scuderia Ferrari). Το άλογο ήταν αρχικά το σύμβολο του Count Francesco Baracca, ενός θρυλικού άσου της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος το ζωγράφισε στο πλάι των αεροπλάνων του.

ΠΗΓΗ: hellasdirect.gr

FBaracca_1

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...