Σε ελαστικά της Michelin «πατούσε» η Panamera που έσπασε το ρεκόρ στο Nurbrurgring

H Porsche Panamera που έσπασε το ρεκόρ των «Executine Cars» στην πράσινη κόλαση, φορούσε τα ειδικά σχεδιασμένα Michelin Pilot Sport Cup 2

  • -
  • -
Σε ελαστικά της Michelin «πατούσε» η Panamera που έσπασε το ρεκόρ στο Nurbrurgring
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όπως είδαμε μέσα από εικόνες και βίντεο, η νέα Porsche Panamera πέτυχε νέο ρεκόρ γύρου στην κατηγορία «executive cars», στην πίστα των 20,832 χιλιομέτρων του Nurburgring Nordschleife στη Γερμανία, με χρόνο 7 λεπτά και 29,81 δευτερόλεπτα. Τα ελαστικά που χρησιμοποίησε η Porsche για να σπάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ ανήκαν στη Michelin, και συγκεκριμένα επρόκειτο για τα ειδικά σχεδιασμένα Pilot Sport Cup 2.

Πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ο οδηγός δοκιμών της Porsche,  Las Kern, ενώ η Panamera φορούσε τα Michelin Pilot Sport Cup 2 ND0, με διαστάσεις 275/35 ZR21 για τους εμπρός τροχούς και 325/30 ZR21 για τους πίσω, τα οποία έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τη νέα Panamera και θα είναι διαθέσιμα μετά την κυκλοφορία του αυτοκινήτου.

Ο Lars Kern δήλωσε για το ρεκόρ: «Η βελτιωμένη εγκάρσια δυναμική του αυτοκινήτου και το αυξημένο επίπεδο πρόσφυσης των νέων ελαστικών Michelin Pilot Sport Cup 2, συνέβαλαν σηµαντικά στις επιδόσεις μου στη Schwedenkreuz. Εδώ, κατάφερα να αναπτύξω ταχύτητες στις στροφές που δεν θα πίστευα ότι είναι δυνατές με την Panamera».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ NURBURGRING ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ PORSCHE PANAMERAΤα Michelin Pilot Sport Cup 2 είναι ήδη ελαστικά πρώτης τοποθέτησης για πολλά, κορυφαία αυτοκίνητα της γερμανικής εταιρείας, όπως τα 918 Spyder, Cayman GT4, 911 GT3 και GT3 RS και 911 GT2 RS. Διαθέτουν τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν για κορυφαίους αγώνες του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτές είναι  διαθέσιμες και για απλή χρήση στο δρόμο, προσφέροντας τα υψηλότερα επίπεδα αντοχής, πρόσφυσης, χειρισμού και ασφάλειας.

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις περιλαμβάνουν την τεχνολογία «multi-compound» και ειδική αρχιτεκτονική σκελετού, που διασφαλίζουν υψηλά και σταθερά επίπεδα πρόσφυσης σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες καθώς και ακαμψία για εξαιρετική ακρίβεια, ισορροπία και χειρισμό στο τιμόνι. Έτσι, οι οδηγοί απολαμβάνουν ένα μοναδικό συνδυασμό ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης, που αναδεικνύει τα Michelin Pilot Sport Cup 2 σε ιδανική λύση τόσο για καθημερινή χρήση, όσο και για τις απαιτητικές συνθήκες της πίστας.

Κατά τη διάρκεια της φάσης της ανάπτυξής τους, για την οποία συνεργάστηκαν η Michelin και η Porsche, τα Michelin Pilot Sport Cup 2 σχεδιάστηκαν για να ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις των μηχανικών της Porsche για την Panamera. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρουν υψηλά επίπεδα πρόσφυσης, σταθερές επιδόσεις και εξαιρετική ισορροπία εμπρός/πίσω, ενώ παράλληλα εναρμονίζονται πλήρως με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την αντίσταση στην κύλιση (R117-2).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...