Πώς θα πάρω την επιδότηση αν μισθώσω ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Η διευκρίνιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη συγκεκριμένη περίπτωση

  • -
  • -

Τη δυνατότητα να επωφεληθούν από την επιδότηση για την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα έχουν από τις 24 Αυγούστου οι ενδιαφερόμενοι, όταν και θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα kinoumeilektrika.ypen.gr.

Το οικολογικό bonus βέβαια, δικαιούνται και όσοι προτιμήσουν τη μίσθωση ενός οχήματος σχετικής τεχνολογίας. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, πώς θα ληφθεί το επιδοτούμενο ποσό;

Όπως εξηγεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρέπει να ακολουθηθούν τα παρακάτω βήματα:

Καλό θα ήταν η προκαταβολή που θα καταβάλλετε στην εταιρεία χρονομίσθωσης (leasing) να είναι τουλάχιστον ίση με το επιδοτούμενο ποσό που δικαιούστε. Με αυτό τον τρόπο θα λάβετε άμεσα το σύνολο της ενίσχυσης.

Πώς αποδεικνύω πως μίσθωσα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Η υποβολή αίτησης για επιδότηση πρέπει να συνοδεύεται και από την επισύναψη της σύμβασης που κάνατε με την εταιρεία μίσθωσης, καθώς και από την απόδειξη πληρωμής της προκαταβολής, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΔΩ

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα kinoumeilektrika.ypen.gr είναι στον «αέρα» αλλά υπό beta μορφή για να δίνει πληροφορίες. Σε λειτουργία, ακόμη, βρίσκεται και το help desk του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την ενημέρωση του κοινού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...