Δεν υποβάλλω φορολογική δήλωση - Μπορώ να πάρω επιδότηση για ηλεκτρικό;

Η πλατφόρμα kinoumeilektrika.ypen.gr θα δέχεται αιτήσεις από τις 24 Αυγούστου

  • -
  • -

Από τις 24 Αυγούστου η ηλεκτρονική πλατφόρμα kinoumeilektrika.ypen.gr θα δέχεται αιτήσεις για την επιδότηση αγοράς και μίσθωσης ηλεκτρικού αυτοκινήτου (όπως επίσης σκούτερ, ποδηλάτου και έξυπνου φορτιστή).

Πάντως από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έχει τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για να δίνει πληροφορίες καθώς και το help desk του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την ενημέρωση του κοινού. (http://kinoumeilektrika.ypen.gr/)

Μια απορία που θα απασχολήσει μια μερίδα ενδιαφερόμενων είναι η δυνατότητα να ληφθεί επιδότηση εφόσον δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση.

Όπως αναφέρει το αρμόδιο υπουργείο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιστοποιήσετε πως δεν έχετε υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που υπάρχει διαθέσιμο ΑΦΜ αλλά ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί η υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, υπάρχει η δυνατότητα να επισυναφτεί το E1 του φορολογούμενου ο οποίος σας αναφέρει στη δική του δήλωση. Με τον τρόπο αυτό πιστοποιείται ότι δεν έχετε υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ (UPDATED)


Τι γίνεται με τους κατοίκους του εξωτερικού

Σε ό,τι αφορά κατοίκους του εξωτερικού που διαθέτουν ελληνικό ΑΦΜ αλλά δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση θα πρέπει να επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναγράφεται ότι «δεν είμαι υπόχρεος /α υποβολής φορολογικής δήλωσης για τον λόγο… (αναφορά)»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...